حسابداری نیاز

معرفی مدارک بین‌ المللی حسابداری

حقوق صاحبان سهام یا حقوق مالکانه

حسابداری از جمله شغل‌هایی است که همواره تقاضای خودش را دارد و در هر کسب و کاری به آن نیاز است. در عین حال افراد بسیار زیادی هم در این حیطه فعالیت دارند و به همین دلیل بازار رقابتی وجود دارد.

حتی اگر هم بتوانید به این شغل ورود کنید، ترفیع گرفتن و رسیدن به موقعیت‌های مدیریتی چندان راحت نیست بنابراین مهم است که رزومه‌ی حرفه‌ای داشته باشید و توانایی‌هایی را اضافه کنید که شما را از سایرین متمایز کند.

داشتن یک مدرک بین‌المللی حسابداری همان چیزی است که می‌تواند پیشرفت شغلی شما را تضمین کند و به بالاترین درجات ممکن برساند. در این مطلب به انواع دوره های حسابداری بین‌المللی و آزمون‌های آن‌ها می‌پردازیم.

  • مدرک بین‌المللی حسابداری چیست و به چه دردی می‌خورد؟

مدارک بین‌المللی حسایداری مدارکی هستند که می‌توانند تخصص حسابدار در زمینه‌ای خاص را به راحتی اثبات کنند. انواع دوره های حسابداری برای انواع مختلف حسابداران و همچنین برای دانشجویان در حال تحصیل در دسترس است.

بسیاری از افراد با دریافت این مدارک می‌توانند شانس خود را برای رسیدن به یک موقعیت شغلی مناسب افزایش دهند و رزومه‌ی چشمگیری داشته باشند که توجه کارفرما را به خود جلب می‌کند.

از طرف دیگر بسیاری از کارهای تخصصی حسابداری بدون داشتن مدرک قابل انجام نیستند، به طور مثال کسانی که مهر حسابرسی می‌زنند یا در شرکت‌های حساس کار می‌کنند به صورت پیشفرض باید یک سری از این گواهینامه‌ها را داشته باشند. در ادامه به مهم‌ترین مدارک بین‌المللی حسابداری اشاره می‌کنیم:

  • CPA – Certified Public Accountants 

CPA در واقع دوره حسابدار رسمی حرفه‌ای است و یکی از پایه‌ای‌ترین و مهم‌ترین مدارک بین‌المللی حسابداری محسوب می‌شود. این مدرک به شما کمک می‌کند دانش نظری و مهارت‌های حرفه‌ای حسابداری را به خوبی یاد بگیرید، با استانداردهای بین‌المللی حسابداری آشنا شوید و البته بتوانید به برنامه ریزی مالی کسب و کارها هم کمک کنید.

بسیاری از کارهای حسابداری در سطح حرفه‌ای نیاز به این مدرک دارند و برای شرکت در دوره آن هم نیاز به داشتن مدرک دانشگاهی حسابداری دارید. طول دوره این مدرک حدود ۱۵۰ ساعت است و از بخش‌های مختلفی مانند حسابرسی و گواهی، مقررات، حسابداری مالی و محیط کسب و کار یا اخلاق حسابداری تشکیل شده است.

  • CFA – Chartered Financial Analyst

ترجمه این دوره به معنی تحلیلگر مالی خبره است. اگر شغل یا علاقه شما به تحلیل کسائل مالی مرتبط است این دوره بهترین انتخاب ممکن برای شما خواهد بود. این گواهینامه توسط موسسه مدیریت سرمایه گذاری و تحقیقات آمریکا در سال ۱۹۶۳ طراحی شده است و البته از اعتبار بالایی هم برخوردار است.

برای شرکت در این دوره باید مدرک حسابداری داشته یا در حال تحصیل باشید و سابقه کار هم داشته باشید. مدرک CFA دارای سه سطح مختلف است که هر سال می‌توانید برای یک سطح آزمون دهید و با گذراندن آن‌ها می‌توانید گواهی حرفه‌‌ای خود را دریافت کنید.

  • سطح اول: شامل استاندارد‌‌ها و اخلاق حرفه‌ای، گزارش‌های مالی، اقتصاد و روش‌‌های کمی است. آزمون این سطح شامل ۱۸۰ سوال تستی است که برای انجام آن ۴.۵ ساعت زمان دارید.
  • سطح دوم: این سطح شامل ارزش‌گذاری دارایی و به کارگیری صحیح ابزارهای سرمایه گذاری است. آزمون این سطح دارای ۸۸ سوال ترکیبی با چند گزینه‌‌ای است.
  • سطح سوم: مرحله نهایی این آزمون شامل مواردی مانند برنامه ریزی و مدیریت پورتفولیو است که از ۴۴ سوال چند گزینه‌ای به همراه تعدادی سوال با پاسخ کوتاه تشکیل شده است.
  • CMA – Certified Management Accountant

مدرک CMA به معنی حسابداری مدیریت حرفه‌ای یک مدرک مهم از انواع دوره های حسابداری است که با همکاری موسسه‌ به همین نام در استرالیا و موسسه IMA آمریکا صادر می‌شود. این مدرک یک گواهی بین‌المللی و معتبر است که از آن می‌توانید در حوزه‌های مختلف بهره ببرید.

البته دریافت این مدرک کاملا هم ساده نیست و برای دریافت آن باید حداقل دو سال سابقه کار حرفه‌ای به همراه مدرک معتبر حسابداری را داشته باشید. این مدرک بیش از هر چیزی برای کسانی مفید است که قرار است نقش مدیریتی داشته باشند و به پیشبینی‌های مالی، تجزیه و تحلیل ریسک و مدیریت هزینه‌ها کمک می‌کند.

این مدرک در بیش از ۱۵۰ کشور در جهان به رسمیت شناخته می‌شود و یک انتخاب خوب برای ترفیع شغلی است.

  • ACCA – Association of Chartered Certified Accounts

ترجمه این عنوان به معنی انجمن حسابداران خبره رسمی است و مجموعه آن در گلاسکو اسکاتلند تاسیس شده است. این مدرک یکی دیگر از انواع دوره های حسابداری بسیار معتبر جهانی است و به طور کلی مدرکی کلی‌تر و وسیع‌تر نسبت به مواردی است که در قبل اشاره شد.

آزمون این مدرک در حدود ۱۸۰ کشور جهان برگزار می‌شوند و با داشتن مدرک دیپلم هم می‌توانید برای گرفتن آن اقدام کنید، همچنین با داشتن این مدرک می‌توانید در مشاغلی مانند خدمات مالی و مشاوره یا حسابداری عمومی فعالیت داشته باشید. برای گرفتن این مدرک به جز دوره‌های آموزشی باید یک مجموعه آزمون را هم پشت سر بگذارید.

موسسه‌های زیادی دور‌ه‌های آموزشی را برای آمادگی بیشتر برای آزمون‌های این مدرک برگزار می‌کنند.

  • CIA – Certified Internal Auditor

مدرک CIA به معنی حسابرس داخلی خبره، یک مدرک معتبر بین‌المللی است که تقریبا در کل جهان اعتبار دارد. این مدرک برای حسابرسان داخلی سازمان‌ها و مراکز بزرگ طراحی شده است که شرکت‌ها را مطمئن می‌کند نواقص و مشکلات احتمالی در سوابق مالی پیدا و برطرف می‌شوند.

این مدرک شباهت‌های زیادی هم به CPA دارد، با این فرق که تمرکز آن روی کارهای حسابرسی و آن هم کارهای درون سازمانی است. برای دریافت این مدرک، متقاضیان باید سه آزمون را پشت سر بگذارند و ترکیبی از آموزش و سابقه مرتبط را به نمایش بگذارند.

  • سخن آخر

خواندن رشته حسابداری به تنهایی به این معنی نیست که می‌توانید یک شغل خوب در زمینه حسابداری پیدا کنید. با همین قاعده، داشتن سابقه کار زیاد هم به این معنی نیست که می‌توانید در شغل خود پیشرفت کنید به جایگاه مدیریتی یا درامد بالا برسید.

در این میان داشتن یک مدرک بین‌المللی می‌تواند به شما کمک کند جایگاه واقعی خود را پیدا کنید و رزومه محکم و حرفه‌ای داشته باشید و در واقع کلیدی به دنیای حرفه‌ای رای شما خواهد بود. در این مقاله تعدادی از مهم‌ترین این مدارک را معرفی کردیم که به با توجه به حیطه تخصصی کار خود می‌توانید به دریافت آن‌ها اقدام کنید.



اگر قصد یادگیری حسابداری از پایه تا پیشرفته را دارید با انتخاب پکیج جامع آموزش صفر تا صد حسابداری ویژه بازار کار تمام تکنیک‌ها و مهارت‌های کلیدی که لازم است برای ورود به این حرفه بیاموزید را بصورت یکجا در اختیار شما قرار خواهیم داد. acc

خبرنامه

در حال بررسی اطلاعات...

از عضویت شما در خبرنامه سپاس گزاریم.

مقالات مرتبط Simmilar Blog
۲۸ آبان ۱۴۰۱
درآمد از حسابداری در کشورهای مختلف

درآمد حسابی است موقت و سود و زیانی با ماهیت بستانکار که در طول دوره مالی نباید این حساب در ردیف بدهک

۲۷ آبان ۱۴۰۱
تفاوت حسابرسی با حسابداری

یکی از اهداف آموزش حسابداری کاربردی، تبیین تفاوت‌های اصلی بین حسابداری و حسابرسی می‌باشد. برای درک ب

۲۶ فروردین ۱۴۰۱
شغل حسابداری

شغل حسابداری و دفترداری، فعالیت های مهم تجاری بوده که در هر کسب و کار و مشاغلی ، مهم و ضروری می باشن

پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری مقدماتی
پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری حرفه ای

x
x