هم اکنون بازار کار حسابداری به شدت نیازمند حسابداران ماهر، با تجربه و مسئول است. چنانچه یک حسابدار ب
امروزه در بازارکار مالی، فضای رقابتی شدیدی حکم فرماست. روشهای موفقیت در حرفه حسابداری، ویژگیهای حسابدار موفق و چالشهایی که حسابداران با آن مواجهند از مهمترین موضوعاتی است که ذهن هر فرد حسابدار را درگیر خود نموده است. چرا که حیات اجتماعی وی منوط به ارتقای درآمدی در حرفهاش و امنیت شغلی در محیط کار اوست. معمولا حسابداران به این مطلب فکر می کنند که چطور میتوان درحرفه حسابداری به موفقیت بیشتری برسیم و از همکاران خود یک سر و گردن بالاتر باشیم؟
باید گفت که برای آغاز کار و موفقیت در حرفه مالی، نیاز به مهارتهای تخصصی، دانش کاربردی، قدرت تجزیه و تحلیل و از همه مهمتر تجربه مفید و کاربردی دارید. از طرفی نا آگاهی به مسائل مالی و قوانین مالیاتی و اشتباهات هر چند کوچک حسابداران میتواند سببساز ضررهای مالی متعددی برای هر سازمانی شود.
تدبیر و مهارت یک حسابدار به قدری حائز اهمیت است که میتواند نقش بسیار بزرگی در ارتقا و سود آن کسب و کار داشته و در زمان کوتاهی باعث ارتقاء سطح درآمدی صاحبان سهام شود. به این ترتیب قابل توجه است که مهارتهای یک حسابدار موفق را بدانید و آنها را در خویش پرورش دهید.
مهارتهای حسابداری و دقت بالا همه آن چیزی است که از هر حسابدار انتظار میرود اما تواناییها ویژگیهای مهم دیگری نیز باید باشند تا به یک حسابدار موفق تبدیل شوید. حسابداران حرفهای اغلب با دقت بسیار بالایی و دانش زیادی به بررسی اطلاعات میپردازند چرا که کوچکترین اشتباهی میتواند تاثیر منفی در حسابهای شرکت و مشتریان داشته باشد.
اگر مدتها است که به دنبال موفقیت در حسابداری هستید حتما لیستی از ویژگیهای حسابداران موفق از جمله برنامهریز دقیق، ریزبینی، مدیریت زمان، سازگار با محیط کار، ارتباط کلامی قوی، سختکوش، خلاق و قابل اعتماد در لیست شما قرار دارد.
این خصوصیاتی است که تقریبا انتظار میرود در همه افراد یک تیم وجود باشد. اما از نظر ما ویژگیهای حسابدار موفق تنها به این موارد خلاصه نمیشود بلکه این افراد به تواناییهای دیگری نیز نیاز دارند تا بتوانند موفقیت مالی کسب و کار شما را تامین کنند.
اول : قبل از ورود به این حرفه با مباحث بازار کار بطور کامل آشنا شوید :
یکی از دلایل عدم موفقیت در حرفه حسابداری این است که دانشجویان این رشته قصد دارند با مطالب تئوری که در دانشگاه یا آموزشگاه فرا گرفته اند وارد بازار کار شوند! در این بخش باید یاداوری کنم شرکت در دورههای حسابداری بازار کار از اصلیترین و حیاتیترین موارد برای ورود به شغل حسابداری است چون اگر با اطلاعات تئوری دست به کاری بزنید فاجعه مالی و مالیاتی آن شرکت را تهدید خواهد کرد.
جهت تسلط کامل به حسابداری بازار کار و کسب درآمد سریع از این حرفه، با جمعآوری اطلاعات از مدیران ارشد مالی با تجربه سی ساله در این حرفه، پکیج جامع ۰ تا ۱۰۰ حسابداری بازار کار را تولید و عرضه نمودیم تا از این طریق بتوانید حسابداری را بصورت کاملا کاربردی بیاموزید و به یک حسابدار موفق مبدل شوید.
دوم : آشنایی با وظیفههای مختلف حسابداران :
حسابداران وظیفههای زیادی را عهده دار هستند. احاطه بدون نقص بر هرکدام از این وظایف و رعایت کردن فاکتورهای تکنیکهای شغلی در حرفه حسابداری میتواند از شما یک حسابدار موفق بسازد. وظیفههای گوناگون حسابداران مشتمل بر ۴ حوزه است :
وظیفههای معمولی: در برگیرنده مهارتهای دفترداری ابتدایی و حسابداری هزینه است. ثبت درآمدها و مخارج کمپانی و در اختیار گرفتن گزارشات سود و زیانی، حسابداری و روش محاسبه حقوق و دستمزد کارکنان از این موارد میباشند.
وظیفههای تکنیکی: در برگیرنده بودجه بندی و حسابداری مدیریت است. نظیر مراحل شناسایی، اندازهگیری، جمعآوری، سنجش، آنالیز، تعبیر و ارائه آن تیم از دادههای مالی و بقیه دادههای مقداری و عملکردی، فهم ارتباطهای محلی و معلولی، تشخیص فعالیتهایی که ارزشافزوده تولید نمیکنند یا این که کارآیی ندارند.
وظیفههای ماهرانه: وظیفههای حسابرسی، تصمیم گیری و گزارشگری را شامل میشود که نیازمند داشتن درک عمیق و توان بالای تجزیه و نظارت ترازنامهها و گزارشهای سود و زیان است. گردآوری و بررسی آمار و ارقام به خصوص در دست گرفتن هرچه بیشتر عملیات حسابداران و اطمینان از درستی گزارشهای بیان شده بوسیله گروه حسابداری و آنالیز سیستمهای گزارش مالی با اعتماد به درستی عملکرد آنها از این قبیل وظیفهها میباشند.
وظیفههای پژوهشی : مشتمل بر مهارتهای تحلیلی و پبادهسازی سیستم و مشورت با یک حسابدار موفق را در بر میگیرد. تجزیه و بررسی دادههای مالی برای گزینش راهکارها و دستیابی به هدفهای مالی مشتری از وسیعترین وظایف پژوهشی است.
سوم : تعیین گرایش مورد علاقه خویش
میبایست بتوانید ضمن شناخت کلی با شاخههای گوناگون حسابداری، گرایش خویش را تعیین و در آن کارشناس گردید و تجارب مورد نیاز را کسب فرمائید. حسابداری دارای گرایشهای مختلفی است. مثل حسابداری صنعتی، حسابداری پیمانکاری و … بهتر است حسابدار علاوه بر شناخت کلی با اشکال متعدد، تمرکز خویش را روی یک یا دو شاخه دیگر حسابداری نیز بگذارد. این تمرکز سبب میشود تجربه بالایی در آن بخش پیدا نمایید و تحت عنوان یک کارشناس مطرح شوید.
چهارم : احاطه به نرم افزارهای حسابداری و مالی :
امروزه تمامی کسب و کارها برای انجام امور حسابداری خود از یک نرم افزار حسابداری استفاده میکنند یا حداقل حساب و کتاب خود را در نرم افزار اکسل انجام میدهند و چند سالی است که دیگر خبری از حساب و کتاب های سنتی نیست.
یک حسابدار موفق در ابتدای راه باید حداقل به دو نرم افزار متداول در بازار کار از جمله نرم افزار حسابداری هلو که بیشترین طرفدار را در بین نرم افزار های مالی دارد و نرم افزار اکسل که از ابتداییترین مهارتهای تخصصی حسابداران است تسلط داشته باشد.
اهمیت اکسل در حرفه حسابداری مانند آچار فرانسه برای مکانیک است. مثلاً کارفرمای شما گزاشی از جمع پرداختی های یک مشتری را مابین دو تاریخ یا در یک تاریخ مشخص درخواست میکند. اگر شما به اکسل مسلط باشید کافی است از نرم افزار حسابداری خود این گزارش را خروجی اکسل بگیرید و اضافات آن را حذف و دقیقا آنچه مد نظر دارید را با یک فرمول ساده جمع و گزارش را ارائه دهید.
پنجم : اشراف به قوانین مالیاتی و بیمه :
مبحث آگاهی از قوانین مالیات و اظهارنامههای مالیاتی بسیار اساسی و کلیدی است. سهلانگاری دراین بخش واقعا قابل جبران نیست و ضررهای متعددی را به مدیران تحمیل میکند. برای تمامی حسابداران بسیار لازم است اشراف کافی به مقررات مالیاتی نظیر مالیات درآمد، ارزش افزوده، مالیات حقوق و معافیتهای مالیاتی داشته باشند. تسلط و توان تهیه و تنظیم گزارشهای مالیاتی را کسب نمایند و بهطور منظم در زمانهای درخواستی این گزارشها را ارائه دهند.
ششم : ارائه راهکارهایی برای کاهش هزینهها و ارتقاء سود :
حسابداری که میخواهد پلههای ترقی را طی نماید و تحت عنوان یک حسابدار موفق شناخته شود، میبایست بتواند برای مدیران نظیر یک مشاور ایفای نقش نمایند. وی بایستی بتواند جلوی خسارت را بگیرد و راههایی برای ارتقا سود و بهرهوری شرکت اعمال نماید. لازمه این مطلب این است که حسابدار به کلیه ریزهکاریها توجه کافی داشته باشد. دادهها را گردآوری و سازماندهی نماید و صادقانه و دلسوزانه مشکلات موجود را مطرح و راهحل مناسبی ارائه دهد .
هفتم و مهمترین اصل که رازداری بدون شرط دربارهی اسناد و گزارشات مالی است :
یک حسابدار تمامی گزارشات و اسرار مالی هر سازمانی را میداند. وی مورد اعتماد است و از جزئیترین مسایل مالی شرکا مطلع است. در جواب بدین اعتماد میبایست راز دار باشد و از افشای مسایل مالی به غیر از ذیصلاحان دریافت این گزارشات پرهیز کند.
یک حسابدار موفق، موفق به کسب مهارتهای فردی، ارتباطی و مدیریتی شده است. حسابداران، میبایست با دقت مدارک و دادههای مالی یک شرکت را جمعآوری، ثبت و نگهداری نمایند. در واقع، با توجه به پیچیدگیهای خاصِ این رشته، تنها نظم و دقت میتواند بستری برای ارائهی گزارشات دقیق را فراهم سازد.
حسابداری که در طی دورههای آموزش حسابداری یا کارآموزی، مهارتهای مذکور را در خود تقویت کرده باشد؛ با آرامش و تسلط میتواند کلیهی امور مالی یک مجموعه را سامان بخشیده و حتی به آن کسب و کار مشاورهی مالی ارائه نماید.
میتوان اذعان داشت، با ارتباطی موثر و اصولی میان سازمان و فرآیند حسابداری آن، کلیه ی اهداف مدیریتی به نحو احسنت قابل اجرا میباشند. یکی از مهمترین، مهارتهایی که یک حسابدار باید با آنها آشنا باشد؛ طرز کار با مجموعه نرم افزارهای آفیس و نرم افزارهای مختص حسابداری میباشند.
میبایست قادر به ثبت دادهها در نرم افزارهای حسابداری باشد. چرا که، این نرم افزارها با طراحی تخصصی خود قادر به ارائه گزارشهای مالی مفیدی از دادههای ثبتی میباشند. نرم افزارهای حسابداری را میتوان به یک اتومبیل تشبیه نمود، که حسابدار رانندهی آن میباشد و مسیر حرکت آن را مشخص مینماید.
از جمله مهمترین مواردی که حسابداران میبایست بهآن احاطه کافی داشته باشند “ استانداردهای حسابداری ” است. استانداردهای حسابداری در ایران ما به وسیله سازمان حسابرسی تنظیم میشود. این استانداردها، چارچوب کار حسابداران را تعیین میکند که حسابداران در موردهای متفاوت چه رفتارهایی میبایست داشته باشند، چه ثبتهایی صادر نمایند و به طور کلی در چه ضوابط مشترکی کار کنند.
بدون شک بخش حسابداری هر واحد اقتصادی در قسمت هایی از فعالیت خود، با مالیات و قوانین مربوطه رابطه پیدا می کند. از جمله این موردها مالیات دستمزد کارکنان، مالیات اجاره، مالیات عملکرد و … است. در بخش اعظمی از این موارد حسابداران میبایست در باب مسائل مالیاتی تصمیمگیری نموده و به شایستهترین روش، منافع واحد اقتصادی خویش را محافظت نمایند.
درضمن یکی از شایستهترین منابع درآمد برای حسابداران اجرای مسائل مالیاتی از جمله مشاوره مالیاتی و تنظیم اظهارنامههای مالیاتی است که طبق قانون مالیاتهای مستقیم ایران عمل میگردد. آشنایی با این قوانین لازمه کار یک حسابدار ماهر میباشد مخصوصا با تغییراتی که در قوانین مالیاتهای ایران طی سالهای اخیر صورت گرفته و سهم بیشتری بابت مالیات بر درآمد مشاغل در نظر گرفته شده است.
از جمله جدیدترین منابع درآمد مالیاتی بحث مالیات بر ارزش افزوده است. با برنامه ریزیهای صورت گرفته، اجرای این قانون از مهر ماه سال ۱۳۸۷ آغاز و تا به امروز بخش اعظمی از افراد در موضع فعالان اقتصادی و چهبسا مصرفکنندگان پایانی نیز بخشی از درآمد خویش را باید بابت مالیات ارزش افزوده پرداخت کنند.
بی اطلاعی از این قانون و عدم انجام تکالیف مقرر شده برای مودیان مالیات بر ارزش افزوده، جرائم سنگینی درپی دارد. در شرایطیکه حسابداران از این قانون به حد کافی اطلاع نداشته باشند عواقب ناخوش آیندی منتظر آن سازمان خواهد بود. در مقاله نکات مهم مالیات بر ارزش افزوده این مطلب مهم را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
قانون کار نشان دهنده قوانین بین کارمند، صاحبکار و محیط کار آنها هست. مفاد این قانون میبایست در طول عقد قرارداد در مورد حقوق و دستمزد کارگر و همچنین حقوق کارفرما و این دو نسبت بههم و … لحاظ شده و ارتباطهای فیمابین آنها رعایت شود. آشنایی با این قوانین قادر است شما را تحت عنوان حسابداری که از توان بالایی برخوردار است، معرفی نموده و سبب ارتقای شغلی شما شود.
در این قانون حقوق کارگران و کارفرمایان نسبت به هم در زمینههایی مثل بیمه، بازنشستگی و وضعیت آن، از کار افتادگی و موقعیت آن، معالجه و … بیان شده شده است. از جمله مهمترین موارد ذکر شده در این بخش بیمه کارکنان میباشد که حسابداران در طی ماه دستکم یک بار با آن مواجه هستند (در حین محاسبه حقوق و دستمزد و سهم بیمه کارمندان). سفارش میکنیم به صورت کامل مفاد این قانون را مطالعه نمایید تا در این بخش بتوانید درآمد مورد توجهی کسب نمایید.
دراین بخش مقررات و ضوابط مرتبط با تشکیل موسسههای تجاری از جمله شرکتهای سهامی عام، شرکتهای سهامی خاص و مسئولیت محدود، تقسیم سود، انحلال شرکتها، تشکیل جلسات و … بیان شده شده است و حسابداران در این راه میبایست با موارد مشابه این قانون شناخت کافی داشته باشند تا در مواقع لزوم شایستهترین تصمیمگیری را انجام دهند.
حسابدار موفق حقیقتا در دنیای کسب و کار از خصوصیات زیر برخوردار است:
جمعبندی :
دانستیم که برای ورود به بازار کار حسابداری لازم است چه اقداماتی را انجام دهیم. حال در نظر داشته باشید، با یادگیری اصولی این رشته، نه تنها موجب موفقیت و درآمدزایی خودتان خواهید شد، بلکه قادر به ایفای نقشی مهم برای پیشرفت سیستم مالی شرکتها خواهید بود.
متقابلا، اگر با عدم آگاهی کافی از اصول حسابداری، وارد بازار این کار شوید؛نه تنها احتمال شکست خود شما وجود دارد بلکه متضرر شدن یک واحد اقتصادی نیز محتمل میباشد. در نتیجه، پشت سر گذاشتن یک آموزش استاندارد، در کل مسیر شغلی شما مثمر ثمر میباشد. اما بیاییم مطالعه این مقاله را اینجا تمام نکنیم آیا میدانید که درآمد حسابداران در کشورهای محتلف چقدر است؟
✔️ اگر قصد یادگیری حسابداری از پایه تا پیشرفته را دارید با انتخاب پکیج جامع آموزش صفر تا صد حسابداری ویژه بازار کار تمام تکنیکها و مهارتهای کلیدی که لازم است برای ورود به این حرفه بیاموزید را بصورت یکجا در اختیار شما قرار خواهیم داد.
هم اکنون بازار کار حسابداری به شدت نیازمند حسابداران ماهر، با تجربه و مسئول است. چنانچه یک حسابدار ب
در فضای انجام کار حسابداری آموختههای آکادمیک و تئوری لازم است ولی کافی نیست، به همین منظور توصیه می
در فضای رقابتی کسب و کارها، هر تصمیم کوچکی میتواند بازخوردهای بزرگ و تعیین کنندهای را در کسب و کار