هم اکنون بازار کار حسابداری به شدت نیازمند حسابداران ماهر، با تجربه و مسئول است. چنانچه یک حسابدار ب
حسابداری یکی از پردرآمدترین حرفه های جهان میباشد و دارای حساسیت های کاری خاصِ خود است و برای مشغول شدن در این رشته، تنها آموزه های دانشگاهی و تئوری کافی نیست. به همین دلیل بسیاری از موسسات آموزشی به ارائه مطالب حسابداری کاربردی بصورت غیرحضوری و یا حضوری میپردازند. برای اینکه بتوانیم حسابداری شرکتها را انجام دهیم در گام اول نیاز است تا با عناصر حسابداری شرکت مورد نظر آشنایی کامل داشته باشید. در این مقاله قصد داریم تا شما را با این مفاهیم بیشتر آشنا کنیم.
یکی از آموزش های مهم و کاربردی آموزش حسابداری شرکتها میباشد که سالانه افراد زیادی در این دوره کاربردی شرکت مینمایند. اما سوال اصلی اینجاست که آیا همه ی این افراد در شغل خود موفق می شوند؟ پاسخ این سوال قطعا به عوامل مختلفی بستگی دارد که اصلی ترین و اولین عامل، یادگیری اصول حسابداری به شیوه ای حرفه ای، دقیق و کارآمد است.
تا بحال فکر کردید که پس از گذراندن دوران تحصیل و استخدام در یک شرکت، چگونه و از کجا می بایست کار خود را آغاز نمایید؟ همانطور که میدانید حسابداری یک پروسهی پر چالشِ مالی میباشد که در طی آن اطلاعات مالی ثبت، دسته بندی و گزارش میشوند.
اما این تنها یک تعریف بسیار مختصر است. بسته به بزرگ یا کوچک بودن یک سازمان و همینطور حوزهی کاری آن میبایست حسابداری آن به شیوه ای دقیق و منظم صورت پذیرد تا مدیران آن شرکت بتوانند تصمیمات درستی برای ادامه فعالیت مجموعه اتخاذ نمایند. در ادامه به شرح و بررسی مراحل انجام حسابداری یک شرکت میپردازیم با ما همراه باشید.
در آموزش حسابداری بازار کار برای انجام فرایند مالی در محیط واقعی، مراحل حسابداری یک شرکت و چگونگی انجام آن را به شیوه ای کارآمد فرا خواهید گرفت و مهارت در حسابداری پیدا خواهید کرد. اما برای اینکه یک دید کلی از آن داشته باشید ابتدا مبحث را با یک سوال آغاز می کنیم. حسابداری شرکتها چیست؟ در واقع نخستین قدم برای فعالیتِ موفق و پربازده یک شرکت، شفافیت مالی آن می باشد.
امروزه نسبت به گذشته پیچیدگی های مالی بیشتر شده که اکثر مدیران به تنهایی قادر به انجام آنها نیستند. به همین منظور، با استخدام یک حسابدار حاذق، تمایل به کنترل اموال خود دارند و همین مسئله موجب حساسیت بالا و اهمیت شغل حسابداری میگردد.
حسابداری که پیش از ورود به بازار کار، آموزش حسابداری را به خوبی فرا گرفته باشد، از وظایف خود به طور کامل آگاه می باشد. در واقع یک حسابدار موظف به استخراج، جمع آوری، تحلیل و تهیه ی صورت سود و زیان از اموال و گردش های مالی شرکت می باشد. می توان اذعان داشت تعداد بسیار زیادی از شرکت ها نمی توانند فعالیت خود را بدون داشتن حسابدار ادامه دهند.
اولین قدم برای انجام حسابداری یک شرکت، گردآوری اطلاعات و اسناد مالی آن سازمان می باشد. چرا که بدینوسیله حسابدار قادر خواهد بود با بررسی دقیق معاملات شرکت، تراکنش ها، گردش های مالی و…، آن ها را در نرم افزارهای حسابداری ثبت نموده و اقدام به نتیجه گیری نماید. در صورتی که کارفرما، اطلاعات و مدارک ناقصی را در اختیار حسابداری قرار دهد، یقینا نتایج اشتباهی حاصل خواهند آمد، که جبران آنها بسیار دشوار می باشد.
پس از گردآوری اطلاعات، نوبت به تجزیه، تحلیل و آنالیز آنها می رسد. یکی از حساسترین مراحل حرفهی حسابداری دقیقا همین مرحله میباشد. با آنالیز داده های مالی، سود و زیان آن شرکت مشخص میگردد. بدین ترتیب، مدیران و ذینفعان در جریان پیشرفت و یا ضررهای مجموعه قرار خواهند گرفت.
ثبت معاملات در دفتر روزنامه، سومین مرحله از حسابداری یک شرکت می باشد که در طی دوره های جامع آموزش حسابداری کاربردی، شخص آن را فرا میگیرد. داده های حاصل از آنالیز حسابها، میبایست به صورت منظم و در قالب حسابهای بدهکار و بستانکار در دفتر روزنامه ثبت گردند.
خط خوش، عدم خط خوردگی و صحت مطالب در دفاتر روزنامه، از عواملی مهمی می باشند که در رسیدگی مالیاتی، مورد توجه مسئول مربوطه قرار خواهند گرفت. در طی مرحله چهارم، انتقال اطلاعات به دفتر کل را خواهیم داشت. پس از ثبت در دفتر روزنامه، اطلاعات لازم به دفتری تحت عنوان دفتر کل منتقل می شوند. در دفتر کل سرفصل هایی مهم از جمله: دارایی، بدهی، هزینه، درآمد و حق مالی صاحب سرمایه وجود دارند، که می بایست به دقت تکمیل شوند.
تمامی شرکتها دارای اطلاعاتی هستند که می بایست آنها را در تراز آزمایشی منعکس نمود. حسابداران در طی آموزش حسابداری مقدماتی می بایست این بخش را با دقت و وسواس ویژه ای فرا گیرد. چرا که تراز آزمایشی یک مقیاس برای کار حسابدار به شمار می آید. به طوری که از این طریق قادر به بازبینی و اطمینان از درستی اطلاعات خواهد بود. با قیاس این تراز با ترازهای دوره های مالی پیشین، می توان به درک درستی از فرآیند کلی حسابداری سازمان دست پیدا نمود.
در ادامه، به بخش تهیه صورت های مالی یک شرکت می رسیم. صورت های مالی در واقع بازتابی از پروسه ی حسابداری یک شرکت می باشند، که می توانند اطلاعات جامعی را به صورت خلاصه در اختیار ذینفعان و ممیزین مالیاتی قرار دهند. در پایان، زمانی که کلیه مراحل بالا به درستی صورت پذیرفتند؛ نوبت به بستن حساب های موقت و تهیه ی ترازنامه اختتامیه می رسد.
این ۸ مرحله را می توان اسکلت حسابداری یک شرکت به شمار آورد که در طی آموزش حسابداری به تفصیل به هر یک پرداخته می شود. باید در نظر داشته باشید که این فرایند امکان دارد نسبت به نوع فعالیت هر شرکت متفاوت باشد.
افرادی که، تحت آموزش حسابداری قرار می گیرند خواهند آموخت که علاوه بر مراحل کلی حسابداری یک شرکت، حسابدار موظف به رسیدگی به اموری در بازه یک ماه می باشد تا کلیه این اقدامات موکول به پایان سال مالی نشده و جریمهی مالیاتی به بار نیاورند. از اصلی ترین فعالیت های یک حسابدار در طول یک ماه، ثبت اصولی اسناد مالی در نرم افزار حسابداری می باشد.
چرا که نه تنها خود شخصِ حسابدار قادر به آنالیز و ارائه صورت های سود و زیان دقیق خواهد بود، بلکه مدیران نیز در پایان هر ماه در جریان اتفاقات مالی سازمان خود قرار خواهند گرفت و می توانند برای جلوگیری از زیان و بقای مجموعه تصمیمات درستی اتخاذ نمایند.
از آنجایی که حسابداران، به طور مستقیم در جریان وقایع مالی شرکت می باشند؛ مشاورین خوبی برای کارفرمایان و ذی نفعان شرکت به شمار می آیند. به این ترتیب، می توانند با ارائه پیشنهاداتی راهگشای مشکلات مالی شرکت بوده و در ارتقای فعالیت سازمان نقش داشته باشند. تخمین مالیات حقوق از جمله مسئولیت های یک حسابدار می باشد، چرا که، شرکت هر ساله می بایست اقدام به پرداخت این نوع مالیات نماید و مبلغ آن، هر ماه می بایست مشخص گردد.
یکی از قوانین یکسان برای کلیه ی شرکت ها، بیمه نمودن کارمندان می باشد. در واقع هر واحد اقتصادی ۱۵ روز پس از آغاز به فعالیت خود می بایست اقدام به ارسال لیست بیمه برای کارمندان خود نماید. یکی از دیگر وظایف اصلی حسابداران، ارسال لیست بیمه کارکنان و دریافت فیش پرداخت حق بیمه در هر ماه می باشد. بعد از صدور قبض پرداختی، کارفرما می بایست اقدام به پرداخت مبلغ حق بیمه نماید.
✔️ اگر قصد یادگیری حسابداری از پایه تا پیشرفته را دارید با انتخاب پکیج جامع آموزش صفر تا صد حسابداری ویژه بازار کار تمام تکنیکها و مهارتهای کلیدی که لازم است برای ورود به این حرفه بیاموزید را بصورت یکجا در اختیار شما قرار خواهیم داد.
هم اکنون بازار کار حسابداری به شدت نیازمند حسابداران ماهر، با تجربه و مسئول است. چنانچه یک حسابدار ب
به طور کلی، هزینه های قابل قبول مالیاتی مربوط به هزینه هایی است که مبلغ آن ها از درآمد قابل کسر بوده
طراحی کدینگ حسابداری برای تمام سازمانها، شرکتها و کسب و کارها اعم از کوچک و بزرگ یا دولتی و خصوصی