هم اکنون بازار کار حسابداری به شدت نیازمند حسابداران ماهر، با تجربه و مسئول است. چنانچه یک حسابدار ب
نرمافزار مایکروسافت اکسل که یکی از نرمافزارهای مجموعهی آفیس است، از قدرتمندترین و کاربردیترین نرم افزارهای آفیس در حسابداری است. این نرمافزار، از نرمافزارهای صفحه گسترده است و از سطر و ستونهای آن در انجام محاسبات استفاده میشود.
در این مقاله میخواهیم به بررسی کاربرد نرم افزار اکسل در حسابداری بپردازیم. در این مقاله موارد زیر بررسی خواهند شد: یکی از مواردی که همواره در آموزش حسابداری مورد توجه بوده و هست، تبیین کاربردهای اکسل در پروسه ی عملیات حسابداری میباشد. تسلط بر نرم افزار مایکروسافت اکسل، لازمهی ورود به شغل حسابداری است.
همهی افرادی که فارغ التحصیل رشته حسابداری هستند میتوانند وارد بازار این کار شوند. اما تفاوت آنها با سایرین در مهارتهای کاربردی آنها میباشد. حسابداری که با ارتقا دانش و مهارت خود مشغول به فعالیت میشود، قطعا پیشرفت بهتری خواهد داشت. از این رو در طی این مقاله به تشریح برخی از اصلیترین کاربردهای اکسل در حوزهی حسابداری میپردازیم.
اکسل یکی از پرکاربرد ترین نرم افزار ها میباشد به طوری که بدون استفاده از آن عملا حسابداری قابل انجام نمیباشد. به همین علت در دورههای آموزش حسابداری به منظور تسهیل در محاسبات مالی، بخشی از دروس حسابداری این نرم افزار آموزش داده میشوند.
اگر از این ابزار و قابلیت های آن در حسابداری غافل شوید، هرگز نمیتوانید از تمامی توان خود برای انجام عملیات حسابداری استفاده کنید. چرا که پیچیدگی محاسبات حسابداری بخش زیادی از زمان شما را از بین خواهد برد. اکسل با صفحات گسترده ای که دارد، دادهها را به صورت جدولبندی در خود ذخیره میکند.
این اطلاعات قابل ویرایش بوده و میتوان بارها و بارها آن را ذخیره نمود. همچنین، این جدولها قابلیت محاسبه داشته و با اعمال فرمول بر آنها میتوانید عملیات جمع، منها، ضرب و تقسیم را انجام دهید. در طی دورههای آموزش حسابداری، الگوهایی برای ایجاد بودجه به واسطهی اکسل آموزش داده میشوند.
این الگوها به شما کمک میکنند تا اصلیترین گزارشات حسابداری، یعنی صورت های مالی را تهیه و به مدیران ارائه نمایید. اگرچه نرم افزارهای حسابداری تخصصی هم قادر به ارائه این گزارشات هستند. اما اکسل همواره جایگاه خود را در این حوزه حفظ کرده و حتی میتوان برای دبل چک از آن بهره برد.
این ویدئو بخشی از پکیج جامع صفر تا صد حسابداری ویژه بازار کار میباشد.
حتما شما هم گزینه ای تحت عنوان “خروجی اکسل” را در برخی از نرم افزارهای حسابداری مشاهده کردهاید. این امر نشان دهندهی این موضوع میباشد که میتوان اطلاعات را از دیگر منابع وارد اکسل نمود. این قابلیت به ویژه برای حسابداری پیمانکاری بسیار مفید میباشد.
چرا که با توجه به پیچیدگی و حساسیت این نوع حسابداری، بعضی اوقات نیاز به چک و مرور حسابهایی همچون هزینهها، درآمدها، حقوق و دستمزد ، صورت وضعیتها و … میباشد. بدین ترتیب اکسل فضایی شفاف و واضح را در اختیار شما قرار میدهد.
به طور مثال، میتوانید اختلافها، مغایرتها و عدم هماهنگی ها را بدین وسیله یافته و در نرم افزار اصلی برطرف نمایید. یکی از دیگر کاربردهای نرم افزار اکسل که امروزه در دورههای آموزش حسابداری زیاد با آن مواجه میشویم، قابلیت ادغام آن با دیگر نرم افزارها است.
برای مثال شما بدین وسیله قادر خواهید بود به طور همزمان از آپشنهای اکسل و نرم افزار مربوطه بهره ببرید. یعنی، این دو نرم افزار مکمل یکدیگر بوده و نتایج بسیار مطلوبی را در اختیار شما خواهند گذاشت. این سه مورد از اصلیترین کاربردهای نرم افزار اکسل میباشند. اما این نرم افزار محبوب کاربردهای دیگری نیز دارد که در آموزش حسابداری بازار کار به آنها پرداخته میشود و به صورت روزانه میتوانید در طی پروسه ی حسابداری از آنها بهره مند گردید:
قلب طپنده و شریان حیات یک بیزینس، وجود نظم و نظارت بر سوابق مالی آن میباشد. اکسل، به عنوان یک آچار فرانسه در عملیات حسابداری عمل میکند و میتوان اذعان داشت حتی به تنهایی قادر به ثبت، آنالیز و نگهداری دادههای مالی میباشد. بنابراین، هر آنچه که در رابطه با این نرم افزار یاد بگیرید، کم بوده و همواره نکات جدید و کاربردی تری را کشف خواهید نمود. در نتیجه، به کارگیری این نرم افزار را، میتوان سکوی پرتابی به سوی پیشرفت در حرفه ی حسابداری به شمار آورد.
نرم افزار اکسل برای پشتیبانی از توابع حسابداری مانند بودجهبندی، تهیهی صورتهای مالی و ایجاد ترازنامه طراحی شده است. صفحهی گسترده آن قابلیتهای زیادی برای انجام محاسبات پیچیدهی ریاضی و حسابداری دارد. همچنین افزونههای زیادی برای فعالیتهایی نظیر مدلسازی و پیشبینی مالی دارد و به طور یکپارچه با دادههای خارجی ادغام میشود تا شما بتوانید اطلاعات بانکی و اطلاعات مالی خود را از طریق سایر نرمافزارهای حسابداری تکمیل کنید.
نرم افزار اکسل یک برنامهی عالی در حسابداری و آموزش حسابداری مقدماتی است. بسیاری از وظایف را میتوان با استفاده از نرم افزار اکسل انجام داد. محاسبات در اکسل با دقت و سرعت انجام میشوند و تنها چیزی که نیاز دارد وارد کردن اطلاعات صحیح میباشد. وقتی اطلاعات و فرمولها را وارد کردید، میتوانید آنها را جابجا یا کپی کنید و نتایج مورد نیاز را به دست آورید. یکی از مزایای این نرمافزار این است که هم برای کارهای ساده و هم برای کارهای پیچیده کاربرد دارد و در هر دو حالت نتیجه را با سرعت و دقت ارائه میدهد.
در واقع نرم افزار اکسل یکی از عمومیترین و در عین حال از تخصصیترین نرمافزارها میباشد. یک حسابدار اگر بر اکسل تسلط داشته باشد، میتواند کارهای خود را به راحتی انجام دهد و سرعت کار و دقت بالایی نیز داشته باشد.
مثلاً برای محاسبهی استهلاک داراییهای ثابت با نرم افزار اکسل ظرف چند دقیقه میتوانید محاسبات خود را انجام دهید. تقریباً تمام فعالیتهای مرتبط با حسابداری مالی مانند تهیهی سود و زیان، صورت حساب مالی، صورت وضعیت گردش مالی یا سایر جداول را میتوان با کمک اکسل به صورت آسان و کارآمد انجام داد.
بنابراین، برای متخصصان حسابداری تسلط بر نرم افزار اکسل بسیار مهم است. کسانی که تسلط کافی بر مایکروسافت اکسل ندارند، ممکن است در انجام وظایف خود با مشکلات مواجه شوند. دورههای گوناگون آموزش حسابداری یا دانلود رایگان آموزش حسابداری وجود دارد که میتوانید در آنها شرکت کنید و دانش خود را در این خصوص افزایش دهید و آن را در امور حسابداری خود به کار ببرید.
مایکروسافت اکسل قالبهایی برای ایجاد بودجه، صورتهای مالی و اظهارات سود و زیان که بعضی از اساسیترین اسناد مورد استفاده در حسابداری است، ایجاد میکند. علاوه بر این، شما میتوانید قالبهای بودجهبندی و فرمها را دانلود کنید، یا قالبهای ویژهای را خریداری کنید و آنها را در برنامهی خود نصب کنید. اگر شما نیاز به ایجاد یک سیستم پیچیدهی بودجهای دارید، میتوانید یک قالب موجود را برای کار خود تنظیم کنید و یا با استفاده از قابلیتهای ساخته شده در اکسل، آن را ایجاد کنید.
اکثر افراد میدانند که اکسل میتواند عملیات جمع و ضرب را به آسانی انجام دهد یا امکان خروج سربرگ، سند و رسم نمودار در آن وجود دارد، اما اکسل تواناییهای دیگری نیز دارد که شامل انجام محاسبات آماری و پیچیده و VBA میباشد. در بسیاری از موارد، ما نیاز به گزارشاتی داریم که توسط نرمافزارهای حسابداری و مالی تولید نمیشود یا اگر تولید میشود نیاز به ویرایش دارد.
تعداد زیادی از برنامههای حسابداری که در حال حاضر در شرکتها استفاده میشوند امکان تولید خروجی گزارشات و دادهها را به صورت فایل اکسل نیز دارند. نرم افزار اکسل امکانات بسیاری در ساخت گزارش و تحلیل اطلاعات در اختیار کاربر قرار میدهد. انعطافپذیری این نرم افزار باعث شده تا بر اهمیت اکسل در حوزهی حسابداری و آموزش حسابداری کاربردی افزوده شود.
مهمترین کاربردهای اکسل در حسابداری و آموزش حسابداری عبارتند از:
از کاربردهای دیگر نرم افزار اکسل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نرم افزار اکسل از کاربردیترین نرمافزارهای آفیس در حیطهی حسابداری میباشد و یک حسابدار حرفهای بایستی حتماً بر این نرمافزار تسلط کافی داشته باشد.
یک کاربرد نرم افزار اکسل در حسابداری انجام محاسبات مالی مختلف است؛ برای مثال محاسبهی انواع مختلف استهلاک محاسبهی نرخهای بازدهی، نرخ بهره نرخ سود و مواردی از این قبیل را میتوان از طریق نرم افزار اکسل انجام داد.
همچنین محاسبههای آماری مانند محاسبهی چارت، انحراف معیار، میانگین هندسی، واریانس، رگرسیون، ضریب همبستگی نیز از طریق نرم افزار اکسل قابل انجام هستند، افرادی که قصد دارند آموزش صفر تا صد حسابداری را ببینند حتماً این سرفصلها را یاد خواهند گرفت.
یکی از سرفصلهای آموزش اکسل در آموزش صفر تا صد حسابداری، یادگیری صورتهای مالی است. صورتهای مالی در حقیقت انعکاسی از فعالیتهای شرکتها و سازمانها در طول دورههای معین هستند.
حاصل فعالیتهایی که یک شرکت یا سازمان در دورههای سهماهه، ششماهه، نهماهه یا ۱۲ ماهه انجام داده است، در چند صورت مالی آورده میشود که میتوان با نگاه کوتاهی به آن دربارهی کارهای انجام شده در این مدت و میزان اثربخش بودن آنها اطلاعاتی را به دست آورد. در اکسل میتوان مهمترین صورتهای مالی مانند صورت سود و زیان، صورت ترازنامه، صورت وجوه نقد و … را به راحتی تنظیم کرد.
از دیگر قابلیتهای اکسل میتوان به رسم نمودار اشاره کرد. اکسل قابلیت این را دارد که صورتهای مالی مهم را به صورت نموداری مدلسازی کند و دادهها و ارتباط بین آنها را در قالب انواع مختلف نمودارها مانند نمودار میلهای، خطی، استوانهای، دایرهای، نقطهای و … نشان دهد. از آنجایی که اکسل علاوه بر امکان پردازش دادهها قابلیتهای گرافیکی را نیز برای کاربران در نظر گرفته است، نمودارهایی که در این نرم افزار رسم میشوند، نمودارهای گرافیکی بوده و قابلیت تغییر رنگ و مدل را دارند.
ممکن است برخی افراد تصور کنند که دیگر نرم افزار اکسل در آموزش حسابداری، کاربردی ندارد اما حقیقت آن است که اکسل دروازهی ورود به نرم افزارهای حسابداری است و اگر شما به این نرم افزار مسلط نباشید، بعید است که بتوانید نرم افزارهای دیگر را یاد بگیرید. بنابراین حتماً در آموزش خود زمانی را برای یادگیری نرم افزار اکسل در حسابداری اختصاص دهید.
نرم افزار اکسل یکی از نرمافزارهایی است که در عین سادگی دارای قابلیتهای بسیاری بوده و حسابداران میتوانند از آن برای تهیهی گزارشات حسابداری و انجام امور حسابداری استفاده کنند. این نرمافزار که یکی از زیرمجموعههای مجموعهی نرمافزاری آفیس محسوب میشود، امکان انجام عملیات ریاضی مربوط به حسابداری مانند محاسبهی میزان ساعات کاری، محاسبهی حقوق بر اساس ساعت کار، تنظیم و ثبت صورتهای مالی و … را برای حسابداران فراهم میکند.
تسلط به یک یا چند نرمافزار از جمله مهمترین شرطهای موفقیت حسابداران است و به همین خاطر بسیاری از حسابدارانی که قصد ورود به بازار کار دارند باید چند نرم افزار را یاد بگیرند که یکی از اصلی ترین نرم افزارها نرم افزار اکسل است. از آنجایی که برخی از حسابداران با وجود آگاهی دربارهی اهمیت نرم افزار اکسل هنوز نسبت به آن ذهنیت روشنی نداشته و نمیدانند که از این نرمافزار چگونه میتوان در تهیهی گزارشات حسابداری بهره گرفت، در این مقاله تصمیم گرفتیم در اینباره نکاتی را توضیح دهیم.
یکی از امکاناتی که در نرم افزار اکسل وجود دارد و کار حسابداران را بسیار راحت میکند، فرمولها و توابع هستند. بخشی از فرمولها در اکسل از قبل آماده هستند و وجود دارند؛ برای نمونه فرمولهای مربوط به چهار عملی که پایهی سایر فرمولها محسوب میشوند، در اکسل وجود دارند و میتوانند در مواقع لزوم فراخوانی شوند.
همچنین حسابداران میتوانند متناسب با صورتهای مالی مختلف فرمولهایی را جهت سادهسازی کار خود از قبل ایجاد و آنها را ذخیره کنند تا در عملیاتهای مختلف نیاز به نوشتن مجدد آنها نباشد و فوراً بتوان آنها را در عملیات گنجاند.
توابع SLN (محاسبهی هزینهی استهلاک به روش خط مستقیم)، SYD (محاسبهی هزینهی استهلاک به روش مجموع سنوات)، DB (تابع محاسبهی هزینهی استهلاک نزولی در مدت معین)، IPMT (محاسبهی اقساط مربوط به بهره)، NPER (محاسبهی تعداد دورههای مورد نیاز برای سرمایهگذاری) و RATE (محاسبهی نرخ بهره) از جمله مهمترین توابعی هستند که به صورت پیشفرض در نرم افزار اکسل وجود داشته و میتوانند مورد استفادهی حسابداران در تهیهی گزارشات حسابداری قرار گیرند.
از طریق نرم افزار اکسل میتوان برای دادهها جدولها و نمودارهایی ترسیم کرد که توضیح آنها را سادهتر سازد. رسم انواع مختلف نمودارها شامل خطی، دایرهای، میلهای، نقطهای و … با نرم افزار اکسل امکانپذیر است و این امکان برای آن دسته از حسابدارانی که قصد دارند گزارشات حسابداری را به صورت تصویری و یا در قالب جداول و مدلهایی تهیه و تنظیم کنند، مفید است. این امکان از طریق سربرگ insert قسمت charts قابل استفاده است و انواع مختلف نمودارها در مدلهای مختلف دو بعدی و سه بعدی قابل طراحی و رسم هستند.
از آنجایی که حسابداران معمولاً با حجم انبوهی از دادهها سر و کار دارند، امکانی در اکسل در نظر گرفته شده که از طریق آن بتوان دادهها را بر اساس یک یا چند مورد خاص فیلتر کرد. برای مثال در اکسل میتوان گزارشها را بر حسب موضوع، برحسب هزینه و یا برحسب زمان چینش کرد و خروجی دلخواه را به صورت شفاف و خلاصه به کارفرما و سایر ردههای کاربران ارائه داد. برای فیلتر کردن دادهها بر اساس معیار دلخواه میتوان به سربرگ data قسمت sort & filters مراجعه نمود.
در اکسل میتوان گزارشها را بر حسب موضوع، برحسب هزینه و یا برحسب زمان چینش کرد و خروجی دلخواه را به صورت شفاف و خلاصه به کارفرما و سایر ردههای کاربران ارائه داد.
یکی دیگر از امکاناتی که نرم افزار اکسل برای حسابداران به منظور تهیه گزارشات حسابداری فراهم میکند، امکان وارد کردن دادههایی است که در پایگاههای اطلاعاتی و پایگاههای دادهی دیگر، جمعآوری و تنظیم شدهاند. این امکان از هرگونه دوباره کاری در وارد کردن مجدد دادهها به نرم افزار اکسل جلوگیری میکند و باعث سهولت عملیات حسابداری میگردد. البته باید توجه داشت که تنها دادههایی قابلیت وارد کردن را دارند که از قالبهای تعریف شده برای نرم افزار اکسل پیروی کرده باشند.
علاوه بر امکاناتی که به طور پیشفرض در نرم افزار اکسل برای حسابداران تدارک دیده شده است، برخی دیگر از توابع پیچیده که ممکن است در کسب و کارهای خاص تر مورد استفاده قرار گیرند، به صورت آماده در اینترنت وجود دارند و توسط سایتهایی به صورت رایگان و یا در ازای دریافت پول عرضه میشوند. البته در نسخههای جدیدتر نرم افزار اکسل، خود این نرم افزار نیز جداول دادهای را برای قالبهای مختلف کاری به صورت آماده دارد که میتوان در هنگام ایجاد یک سند جدید، آنها را وارد کرده و از آنها استفاده کرد.
حقیقت آن است که اکسل یک نرمافزار پایه برای تهیهی گزارشات حسابداری محسوب میشود و از آنجایی که مثل تمام نرم افزارهای دیگر مجموعه آفیس ظاهری مشابه با آنها دارد، به راحتی میتوان با دانستن یک نرم افزار مانند ورد، پاورپوینت یا اکسل را نیز یاد گرفت.
با وجود قابلیتهای فراوان اکسل باید گفت که این نرم افزار برای حسابداری حرفهای ممکن است پاسخگو نباشد؛ به همین خاطر بهتر است افرادی که قصد دارند به عنوان حسابدار مشغول به کار شوند، در کنار اکسل با نرمافزارهای دیگر حسابداری نیز آشنا شوند.
✔️ اگر قصد یادگیری حسابداری از پایه تا پیشرفته را دارید با انتخاب پکیج جامع آموزش صفر تا صد حسابداری ویژه بازار کار تمام تکنیکها و مهارتهای کلیدی که لازم است برای ورود به این حرفه بیاموزید را بصورت یکجا در اختیار شما قرار خواهیم داد.
هم اکنون بازار کار حسابداری به شدت نیازمند حسابداران ماهر، با تجربه و مسئول است. چنانچه یک حسابدار ب
یکی از فایلهایی که در حسابداری و در تمام سازمانها لازم و ضروری است، فایل اکسل حقوق و دستمزد است. د
از آنجایی که برخی از حسابداران با وجود آگاهی دربارهی اهمیت نرم افزار اکسل هنوز نسبت به آن ذهنیت روش