Warning: Creating default object from empty value in /home/accniazc/public_html/wp-content/themes/websima/includes/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
معادله حسابداری چیست؟ – حسابداری نیاز
حسابداری نیاز

معادله حسابداری چیست؟

معادله حسابداری چیست؟

حسابداری درحال‌ حاضر بعنوان یکی از رشته‌ های پرطرفدار و مشاغل رایج در میان مردم در سرتاسر جهان شناخته‌ شده است. به‌ همین‌ ترتیب افراد براساس علاقه و برای رسیدن به سود، حسابداری را انتخاب می‌ کنند. کسانی که در این زمینه قدم برمی‌دارند، باید با تمام نکات و جزئیات این حرفه و در مرحله اول با معادله حسابداری آشنایی کامل داشته باشند.

چون پایه این حرفه، آگاهی داشتن از معادله اصلی آن بوده و باید به بهترین نحو و کاملاً اصولی حل‌ و فصل شود. این معادله براساس فرمولِ دارایی برابر است با مجموع بدهی و حقوق صاحبان سهام تعیین می‌گردد. این فرمول همانند تمامی معادله‌ های ریاضی بوده و باید دو طرف معادله با هم برابر باشند.

 در نتیجه به دست آمدن اعداد گوناگون در دو طرف معادله بر غلط بودن محاسبه دلالت دارد. داده‌ های این معادله باید براساس ترازنامه مشخص و درصد بندی شود. درواقع این فرمول، بدهی‌ها، حقوق صاحبان سهام و کل دارایی شرکت را محاسبه می‌کند. البته روش‌ های دیگری نیز برای یافتن جواب مشابه وجود دارد که می‌توان از طریق حقوق صاحبان سهام برابر است با دارایی، منهای بدهی نیز استفاده کرد. برای درک بهتر معادله‌ اساسی حسابداری تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

معادله حسابداری
  • اهمیت معادله حسابداری

وضعیت مالی در کسب‌ و کارهای مختلف از کوچک تا بزرگ برحسب دو بخش اصلی یعنی دارایی و بدهی‌ مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. بخش سوم این مقوله نیز حقوق صاحبان سهام است. کل دارایی به‌دست آمده باید با حقوق صاحبان سهام و بدهی برابر باشد. در واقع این فرمول یک رابط میان بدهی، دارایی و حقوق صاحبان سهام به حساب می‌آید.

این معادله در بین افراد تحت عنوان معادله ترازنامه نیز شناخته می‌شود. در حقیقت اگر بخواهیم به آنالیز کردن این سه جزء بپردازیم باید بگوییم: بدهی تعهد را نمایان کرده و دارایی منابع خوب و ارزشمند شرکت را تحت کنترل می‌گیرد.

دارایی شرکت باید تمام هزینه‌های لازم را تامین کرده و به گونه‌ ای باشد که بتوان به واسطه آن حقوق صاحبان سهام و بدهی‌ها پرداخت کرد. بهره‌ گیری از این معادله بسیار کاربردی بوده و به وسیله این فرمول می‌توان تمام حساب‌های یک شرکت‌ها بررسی کرد.


این ویدئو بخشی از پکیج صفر تا صد حسابداری سرفصل مبانی پایه است.

  • بررسی بخش‌های مختلف معادله حسابداری

همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم این معادله از سه جزء یعنی دارایی، بدهی و حقوق صاحبان سهام تشکیل‌ شده است. مجموع بدهی و حقوق صاحبان سهام باید با دارایی شرکت برابر باشد. در غیر اینصورت یک سوی معادله غلط بوده و حتما در امور مالی شرکت مشکلی رخ داده است پس این‌ موضوع باید بطور کامل بررسی شود.

بنابراین به دلیل حساسیت، این نوع محاسبه توسط افرادی که در زمینه حسابداری مهارت دارند اجرا شده تا از بروز خطا جلوگیری شود. در این قسمت تمامی اجزای معادله حسابداری را به صورت کامل و با در نظر گرفتن جزئیات برای شما عزیزان شرح می دهیم.

  • دارایی

اولین و اساسی‌ ترین بخش در معادله‌ های حسابداری دارایی است که در سمت راست ترازنامه قرار می گیرد. در حالت کلی دارایی نه‌ تنها برای معادله حسابداری بلکه در تمامی حیطه‌های شغلی اهمیت زیادی داشته و بسیار ارزشمند تلقی می‌شود. دارایی انواع متفاوتی دارد که می‌توان به دارایی های جاری، دارایی‌ های ثابت مشهود و دارایی های نا مشهود اشاره کرد. این دارایی براساس سود شرکت، دریافت پول از سهام‌داران و گرفتن وام نیز به‌ دست می‌ آید. البته این دارایی تنها پول نقد را شامل نشده بلکه حساب‌های دریافتی را نیز دربر می‌گیرد.

  • بدهی

بدهی دومین بخش از معادله حسابداری است که تعهدات میان شرکت و بستانکاران را شامل می‌ شود و در سمت چپ ترازنامه قرار می گیرد. بطور کلی بدهی ها در دو نوع بلندمدت و جاری طبقه‌ بندی می شود. بدهی‌ های جاری حساب‌ های قابل پرداخت را شامل شده که در یک ترازنامه بصورت سررسید درج می‌ گردد. این بدهی به‌طور سالانه، دستمزد، حقوق، حساب مالیات و حساب‌ های قابل پرداخت را دربر می‌گیرد. اما در مقابل، بدهی بلندمدت به بانک‌ها و مؤسسات مربوط شده و در نتیجه باید در مدت‌ زمان معین بصورت نقدی پرداخت شود.

  • حقوق صاحبان سهام

قسمت سوم، حقوق صاحبان بوده که باید طبق دارایی در مدت‌ زمان معین پرداخت شود. این حساب هم همچون بدهی در سمت چپ ترازنامه قرار دارد. در حقیقت حقوق صاحبان سهام منهای بدهی‌ ها، باید با کل دارایی شرکت برابر باشد. در غیر این صورت، یک‌ جای کار ایراد داشته و باید توسط حسابداران و حسابرسان بررسی شود. مثال : ثبت رویداد مالی برای سرمایه ثبت شده  که در شروع کار شرکت به حساب بانک واریز شده است طبق فرمول حسابداری به مبلغ  ۱۰۰ میلیون ریال

بانک         ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال

                              سرمایه ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال

مبلغ گذاری در فرمول به اینصورت که  ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال دارایی  = ۰ ریال بدهی + ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال سرمایه

  • نتیجه گیری

نقطه شروع برای انجام کار حسابداری درک معادله حسابداری است به اینصورت که اگر با ماهیت دارایی ها، بدهی ها و سرمایه آشنا باشید می توانید ترازنامه یک شرکت را به خوبی بررسی کنید که آیا هر حسابی در جای درست خود قرار گرفته یا خیر. مثلا دارایی های ثابت در طرف چپ ترازنامه نباشد یا اسناد پرداختنی که جزو بدهی های شرکت محسوب می شود در سمت راست ترازنامه قرار نگرفته باشد. پس در تمامی ثبت های مالی و دریافت گزارشات صحت معادله حسابداری امری اجتناب ناپذیر است.



اگر قصد یادگیری حسابداری از پایه تا پیشرفته را دارید با انتخاب پکیج جامع آموزش صفر تا صد حسابداری ویژه بازار کار تمام تکنیک‌ها و مهارت‌های کلیدی که لازم است برای ورود به این حرفه بیاموزید را بصورت یکجا در اختیار شما قرار خواهیم داد.

acc

 

خبرنامه

در حال بررسی اطلاعات...

از عضویت شما در خبرنامه سپاس گزاریم.

مقالات مرتبط Simmilar Blog
۰۲ بهمن ۱۴۰۲
حسابداری چیست و چگونه حسابدار شویم؟

هم اکنون بازار کار حسابداری به شدت نیازمند حسابداران ماهر، با تجربه و مسئول است. چنانچه یک حسابدار ب

۲۳ آذر ۱۴۰۱
چگونه حسابداری یک شرکت را انجام دهیم

حسابداری یکی از پردرآمدترین حرفه های جهان می‌باشد و دارای حساسیت های کاری خاصِ خود است و برای مشغول

۲۰ مرداد ۱۴۰۱
هزینه و درآمد در حسابداری

شرکت­های بازرگانی به دلیل گسترده بودن امور مالی خود به یک حسابدار با عنوان حسابداری بازرگانی نیاز دا

پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری مقدماتی
پکیج های حسابداری و مالیاتی
پکیج های حسابداری حرفه ای

x
x