Warning: Creating default object from empty value in /home/accniazc/public_html/wp-content/themes/websima/includes/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
پیش پرداخت در حسابداری چیست؟ – حسابداری نیاز
حسابداری نیاز

پیش پرداخت در حسابداری چیست؟

تفاوت پی پرداخت با ودیعه

قبل از اینکه به توضیح کامل پیش پرداخت در حسابداری بپردازیم باید بدانیم پیش پرداخت با ودیعه چه تفاوتی دارد تا زمان ثبت حسابداری آن بتوانیم این دو حساب را از هم تشخیص دهیم. پیش‌ پرداخت همان مبلغ ابتدایی برای شروع کار یا شروع معامله است که از طرف دریافت کننده خدمات و کالا به ارائه کننده آن برای پایبند بودن به تعهدات پرداخت می‌شود. اما در مقابل سپرده یا ودیعه در قراردادهای مختلف به‌عنوان امانت در اختیار فرد قرار می‌گیرد. متأسفانه برخی افراد تصور می‌کنند که ودیعه و پیش‌ پرداخت یکسان بوده و هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.

اما باید بگوییم درست است که این ۲ مقوله به یکدیگر شباهت دارند. اما تفاوت ودیعه‌ با پیش‌ پرداخت به‌طور کامل با در نظر گرفتن یکسری خصوصیات قابل‌ درک است. به‌طور کلی پیش‌ پرداخت مبلغی است که از سوی شخص در ازای انجام کار یا خرید یک محصول به فروشنده یا انجام دهنده آن پرداخت می‌شود، اما ودیعه در حالت کلی امانتی است که این امانت به‌صورت رایگان (مانند قرض الحسنه) نگهداری شده و در زمان مناسب به صاحب آن برگردانده می‌شود.

اشخاصی که در زمینه حسابداری مهارت و اطلاعات کافی دارند، قطعا به تفاوت ودیعه با پیش‌ پرداخت پی برده‌اند. چون این دو مقوله کاملاً از هم مجزا بوده و هیچ کدام دیگری را کامل نمی‌کند. برای آشنایی با این دو اصطلاح و درک تفاوت میان آن‌ها به شما توصیه می‌کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

  • ودیعه در حسابداری چیست؟

یکی از عقودی که در قراردادهای مختلف از آن استفاده می‌شود، عقد ودیعه است. این نوع عقد قواعد و ویژگی‌های خاصی داشته که در قانون مدنی به آن پرداخته می‌شود. برای تنظیم قراردادها و ثبت آن یک‌سری تبعات و اثرات وجود دارد که به‌عنوان ضمانت باید برای شخص پذیرنده اجرا گردد.

اگر بخواهیم از لحاظ قانون مدنی بررسی کنیم، طبق ماده ۶۰۷ ودیعه عقد یا تعهدی هست که در آن شخص به واگذاری مال و وسیله‌ی با ارزش خود می‌پردازد. این نگهداری و محافظت کاملاً رایگان بوده و در ازای آن پولی دریافت نمی‌شود. ودیعه گذار می تواند هر زمان که اراده کند مال و ثروت خود را که به امانت به شخص دیگر داده بود دریافت کند.

از لحاظ قانون مدنی دو طرفی که در این اقدام به معامله یا توافق می‌رسند، مودع و مستودع نام دارند. درحقیقت کسی که مال و اموال خود را به شخص دیگر می‌دهد، مودع است و مستودع شخصی است که از مال مودع به‌صورت کاملاً دقیق مراقبت می‌کند. درحقیقت امانت‌داری و امین بودن در این معامله به مستودع تعلق می‌گیرد.

در معنای دیگر به شخص مودع، ودیعه گذار و به شخص مستودع، ودیعه‌گیر نیز می‌گویند. این دو شخص برای انعقاد این عقد باید اهلیت قانونی داشته باشند و به‌خوبی با قانون‌های مدنی آشنا باشند. فسخ این عقد بر اساس توافق هر دو طرف قرارداد صورت می گیرد. نمونه ثبت رویداد مالی برای ودیعه اجاره محل دفتر کار در حسابداری  :

ودیعه اجاره محل   ۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال

                                   بانک   ۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال

اما برای اینکه بدانیم پیش پرداخت در حسابداری چیست توصیه می کنم این ویدئو را تا انتها مشاهده کنید.


این ویدئو بخشی از آموزش صفر تا صد حسابداری بازار کار، سرفصل پیش پرداخت می‌باشد.

acc

  • پیش پرداخت چیست و چه اهمیتی دارد؟

پیش پرداخت حسابی است با ماهیت بدهکار و زمانی که مبلغی را قبل از دریافت خدمات یا خرید کالا به اشخاص حقیقی و حقوقی پرداخت می کنیم این مبالغ را تا تعیین تکلیف نهایی در این حساب نگهداری می کنیم و پس از دریافت کالا یا خدمات این مبالغ را یکجا یا در چند مرحله از این حساب به حساب مورد نظر انتقال خواهیم داد که چگونگی آن در ادامه مقاله بصورت کامل توضیح داده خواهد شد.

در مؤسسات و شرکت‌های مختلف گاهاً پیش‌ از شروع کار یا انجام یک خرید، باید وجهی بعنوان پرداخت اولیه صورت بگیرد که در حسابداری به این مبلغ پیش‌ پرداخت گفته می‌شود که برحسب یک سری درصد بندی های توافق شده مبلغ پیش پرداخت باید از سوی خریدار به فروشنده یا ارائه دهنده خدمات پرداخت شود.

پیش پرداخت یا تبدیل به هزینه خواهد شد یا خرید و همیشه مانده‌ی آن بر روی ماهیت بدهکار مانور می دهد. در حقیقت افزایش این پرداخت برای شخص بدهکار بوده کاهش پرداختی را برای فرد بستانکار به همراه دارد. آشنایی با نکات و موضوعات مربوط به پیش پرداخت کار سختی نبوده و شما به راحتی می توانید بر اساس منابع معتبر اطلاعات لازم را در این زمینه کسب کنید.

نمونه ثبت پیش پرداخت خرید کالا قبل از خرید و دریافت فاکتور :

پیش پرداخت خرید کالا   ۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال

                                       بانک    ۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال

نمونه ثبت انتقال پیش پرداخت به حساب فروشنده :

خرید    ۷۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال

                  بستانکاران تجاری ۷۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال 

——————————————

بستانکاران تجاری ۷۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال

                                  پیش پرداخت خرید کالا   ۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال

                                  بانک                              ۲۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال 

  • انواع پیش پرداخت در حسابداری

پیش پرداخت در حسابداری به انواع مختلفی طبقه بندی می شود. برخی از حساب‌های پیش پرداخت عبارتند از: پیش‌ پرداخت خرید کالا، پیش پرداخت دارایی ثابت، پیش‌ پرداخت هزینه ، پیش پرداخت مالیات، پیش‌ پرداخت حقوق (مساعده) و …

 

انواع پیش پرداخت در حسابداری
  • پیش پرداخت مالیات چیست؟

در اینجا قصد داریم به رایج‌ترین پیش پرداخت در حسابداری اشاره کنیم یعنی پیش پرداخت مالیات. در حقیقت پیش پرداخت مالیات مبلغی است که تحت عنوان علی الحساب به فروشنده کالا یا ارائه دهنده خدمات پرداخت می کنیم تا از طرف ما به سازمان امور مالیاتی پرداخت نماید این در صورتی است که هنوز به موعد رسیدگی و تعیین مالیات قطعی برای ما نرسیده است.

مثال بارز آن مبالغی است که در هنگام خرید کالا بابت ارزش افزوده پرداخت می کنیم‌. این مبلغ در واقع پیش پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است که بعداً با حساب مالیات پرداختنی بر ارزش افزوده تهاتر شده و از جمع مالیات پرداختنی ما کسر خواهد شد.

نمونه ثبت رویداد مالی برای خرید با مالیات بر ارزش افزوده :

خرید  ۲۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال

پیش پرداخت مالیات بر ارزش افزوده   ۱،۸۰۰،۰۰۰   ریال

                                                  بستانکاران تجاری ۲۱،۸۰۰،۰۰۰ ریال      

  • جمع بندی

ودیعه به عنوان یک امانت بین شخص مودع و مستودع صورت گرفته است. اما پیش پرداخت برای ثبت قرارداد، خرید و فروش، استخدام مورد استفاده قرار می گیرد. برای آگاهی و دریافت مطالب بیشتر به شما توصیه می کنیم به پکیج جامع صفر تا صد حسابداری مراجعه کرده و در این زمینه اطلاعات دقیق و کارشناسی شده را دریافت کنید.



اگر قصد یادگیری حسابداری از پایه تا پیشرفته را دارید با انتخاب پکیج جامع آموزش صفر تا صد حسابداری ویژه بازار کار تمام تکنیک‌ها و مهارت‌های کلیدی که لازم است برای ورود به این حرفه بیاموزید را بصورت یکجا در اختیار شما قرار خواهیم داد.

acc

 

خبرنامه

در حال بررسی اطلاعات...

از عضویت شما در خبرنامه سپاس گزاریم.

مقالات مرتبط Simmilar Blog
۰۲ بهمن ۱۴۰۲
حسابداری چیست و چگونه حسابدار شویم؟

هم اکنون بازار کار حسابداری به شدت نیازمند حسابداران ماهر، با تجربه و مسئول است. چنانچه یک حسابدار ب

۲۸ آبان ۱۴۰۱
درآمد از حسابداری در کشورهای مختلف

درآمد حسابی است موقت و سود و زیانی با ماهیت بستانکار که در طول دوره مالی نباید این حساب در ردیف بدهک

۱۴ آبان ۱۴۰۱
حسابدار موفق

امروزه در بازارکار مالی، فضای رقابتی شدیدی حکم فرماست. روش‌های موفقیت در حرفه حسابداری، ویژگی‌‌های ح

پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری مقدماتی
پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری حرفه ای

x
x