Warning: Creating default object from empty value in /home/accniazc/public_html/wp-content/themes/websima/includes/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
چند نکته قبل از تکمیل اظهارنامه مالیاتی – حسابداری نیاز
حسابداری نیاز

چند نکته قبل از تکمیل اظهارنامه مالیاتی

فنون اظهارنامه نویسی سریع و حرفه ای

یکی از کارهایی که همه‌ی کسب و کارها باید انجام دهند، تنظیم اظهارنامه مالیاتی است. همان‌طور که می‌دانید، بخشی از درآمدهای دولت‌ها در همه‌ی کشورهای دنیا از طریق پرداخت مالیات توسط شهروندان و کسب و کارها تأمین می‌شود. در ایران نیز کلیه‌ی اشخاص حقیقی و حقوقی متناسب با جایگاه شغلی که دارند، بر اساس قانون موظف به پرداخت مالیات هستند.

البته پرداخت مالیات در کشور ما همیشه دردسرهای خاص خودش را داشته است؛ از نرخ بالای مالیات گرفته تا فرارهای مالیاتی و سایر مسائل، همگی دست به دست هم داده‌اند و این حوزه را به یک حوزه‌ی پر چالش تبدیل کرده‌اند.

در این میان بسیاری از کسب و کارها درباره‌ی مالیات و اظهارنامه نویسی آگاهی ندارند و حتی اصلاً نمی‌دانند که اظهارنامه چیست و نگارش اظهارنامه چگونه باید انجام شود. در این مقاله قصد داریم ضمن آشنایی با اظهارنامه مالیاتی و اهمیت آن به نکاتی درباره‌ی اظهارنامه نویسی و نگارش اصولی آن اشاره کنیم.


این ویدئو بخشی از ۵۰ ساعت آموزش صفر تا صد حسابداری بازار کار، سرفصل تنظیم اظهارنامه مالیاتی می‌باشد.

acc

  • اظهارنامه مالیاتی چیست؟

اظهارنامه مالیاتی در حقیقت به گزارشی گفته می‌شود که شرکت‌ها، سازمان‌ها، کسب و کارهای قانونی و اشخاص از یک سال فعالیت خود ارائه می‌دهند و اظهارنامه نویسی نوشتن این اطلاعات در فرم‌های مربوطه است. در این گزارش جزییات مربوط به میزان هزینه‌ها، میزان درآمدها، میزان سود و سایر آمار و ارقام مالی مهم آورده می‌شود که باید به اطلاع سازمان امور مالیاتی کشور رسانده شود.

سال مالی در ایران معمولاً مطابق با سال شمسی یعنی از ابتدای فروردین تا پایان اسفندماه در نظر گرفته می‌شود و کلیه‌ی افراد موظف به نگارش اظهارنامه مالیاتی در سال مالی هستند. اگر اظهارنامه نویسی در موعد مقرر انجام نشود، کارشناسان سازمان امور مالیاتی خودشان این کار را انجام خواهند داد و رقمی را به عنوان مالیات برای کسب و کارها بصورت علی الراس در نظر خواهند گرفت؛ در این صورت کسب و کارها باید یک جریمه نیز علاوه بر هزینه مالیات نیز بپردازند.

  •  اظهارنامه مالیاتی چه بخش‌هایی دارد؟

بسیاری از افرادی که در ابتدای امر با نگارش اظهارنامه آشنا نیستند، تصور می‌کنند که برای پر کردن اظهارنامه باید یک یا دو ورقه را به عنوان فرم اظهارنامه تکمیل کنند؛ در حالی که اظهارنامه معمولاً به صورت فرم هایی است که بخش‌های مختلفی دارد. تعداد این بخش‌ها معمولا بیست و هفت بخش است که در ابتدا با اطلاعات هویتی مؤدی آغاز شده و به اطلاعات سرمایه‌گذاران خارجی، محاسبه‌ی مالیات و مشخصات تکمیل‌کننده‌ی اظهارنامه ختم می‌گردد.

این فرمها شامل مواردی از قبیل میزان هزینه‌های اولیه، میزان استهلاک، میزان سرمایه، قراردادها، ترازنامه و … است که همگی باید به طور کامل و دقیق تکمیل شوند. در سال‌های گذشته دفترچه اظهارنامه به طور فیزیکی چاپ می‌شد و در اختیار مؤدیان قرار می‌گرفت و آن‌ها می‌بایست به صورت دستی اطلاعات آن را تکمیل می‌کردند؛ اما در حال حاضر امکانی فراهم ‌شده تا این دفترچه به صورت الکترونیکی از طریق سایت سازمان امور مالیات کشور مورد دسترسی قرار گرفته و نگارش اظهارنامه به صورت اینترنتی انجام گردد.


مالیات حقوق
  • اظهارنامه مالیاتی را چگونه باید تکمیل کرد؟

اظهارنامه نویسی کاری نیست که در عرض نیم ساعت قابل انجام باشد! برای نگارش اظهارنامه باید زمانی را به صورت مفصل کنار بگذارید تا اطلاعات را به صورت دقیق، کامل و بدون هیچ‌گونه اشتباهی در فیلدهای مربوطه در سایت وارد کنید.

یکی از نکاتی که در هنگام نگارش اظهارنامه باید به آن توجه کرد، وارد کردن اطلاعات به صورت کوتاه و شفاف است؛ افراد به هنگام اظهارنامه نویسی باید توجه داشته باشند که کلمات وارد شده از بار حقوقی برخوردارند و مسئولیت به کارگیری تمام کلمات در فرم‌های اظهارنامه متوجه خودشان خواهد بود. به همین خاطر تا حد امکان در انتخاب کلمات باید درست عمل شود تا مشکلات بعدی به وجود نیاید.

بهتر است در اظهارنامه نویسی از به کار بردن هرگونه عبارت غیرمصطلح، غیررسمی و عامیانه پرهیز شود و جملات وارد شده از لحنی صریح و رسمی برخوردار باشند. همچنین شیوه‌ی نگارش و جمله‌بندی نیز نباید به صورت محاوره‌‌‌‌ای و یا فارسی شکسته باشد.

یکی از نکاتی که زمان مورد نیاز برای اظهارنامه نویسی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد، آماده کردن اطلاعات از قبل است. برای این کار می‌توانید از قبل درباره‌ی بخش‌های مختلف اظهارنامه و سرفصل‌های کلی و جزئی آن آگاهی کسب کرده و اطلاعات مورد نیاز را به صورت یکجا در دسترس داشته باشید تا در کم‌ترین زمان ممکن آن‌ها را وارد کنید؛ در غیر این صورت باید وقت زیادی را صرف پیدا کردن اطلاعات کنید که این مسئله از تمرکز شما خواهد کاست و احتمال اشتباه در وارد نمودن اطلاعات را افزایش خواهد داد.

در سال‌های گذشته دفترچه اظهارنامه به طور فیزیکی چاپ و ارائه آن بصورت دستی انجام می‌گرفت، اما در حال حاضر امکانی فراهم‌شده تا این دفترچه به صورت الکترونیکی در دسترس مودیان قرار گرفته و نگارش اظهارنامه به صورت اینترنتی انجام گردد.

  • حواستان به تشویق‌ها و مجازات‌های مالیاتی باشد!

در صورتی که اظهارنامه نویسی را به موقع و با دقت انجام دهید، مشمول میزان معینی از تخفیف به صورت درصدی از مبلغ کل مالیات خواهید شد که این رقم به عنوان تشویقی برای شما در نظر گرفته می‌شود.

همچنین اگر قبل از موعد مقرر مبلغ در نظر گرفته شده برای مالیات را بپردازید، مشمول تخفیف خواهید بود که این تخفیف به ازای هر ماه پرداخت زودتر از موعد اعمال می‌گردد؛ یعنی هرچه زودتر نسبت به پرداخت اقدام کنید، از تخفیف بیشتری برخوردار خواهید بود.

برعکس این حالت نیز صادق است؛ یعنی به میزانی که دیرتر مبلغ مالیات خود را پرداخت کنید، مشمول جریمه خواهید بود. همچنین در صورتی که اطلاعات را به صورت واقعی وارد نکرده باشید و دست به آمارسازی زده باشید و سازمان امور مالیاتی این موضوع را تشخیص دهد برای شما جریمه‌هایی را در نظر خواهد گرفت.



✔️ اگر قصد یادگیری حسابداری از سطــح پایه تا پیشرفته را دارید با انتخاب پکیج جامع آموزش صفر تا صد حسابداری ویژه بازار کار تمام تکنیک‌ها و مهارت‌های کلیدی که لازم است برای ورود به این حرفه بیاموزید را بصورت یکجا در اختیار شما قرار خواهیم داد.

acc

.

خبرنامه

در حال بررسی اطلاعات...

از عضویت شما در خبرنامه سپاس گزاریم.

مقالات مرتبط Simmilar Blog
۰۲ بهمن ۱۴۰۲
حسابداری چیست و چگونه حسابدار شویم؟

هم اکنون بازار کار حسابداری به شدت نیازمند حسابداران ماهر، با تجربه و مسئول است. چنانچه یک حسابدار ب

۱۴ آذر ۱۴۰۱
آموزش حسابداری مالیات حقوق

به عنوان یک مدیر کسب‌وکار، شما مالیات بر درآمدی که سازمان شما بدست آورده است را پرداخت می‌کنید. اما

۰۶ شهریور ۱۴۰۱
حسابداری مالیاتی

حسابداری مالیاتی می‌تواند شبیه یک شمشیر دولبه عمل کند؛ در صورت عدم رعایت صحیح قوانین و مقررات در تسل

پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری و مالیاتی
پکیج های حسابداری حرفه ای

x
x