Warning: Creating default object from empty value in /home/accniazc/public_html/wp-content/themes/websima/includes/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
صفر تا صد حسابداری بهای تمام شده – حسابداری نیاز
حسابداری نیاز

صفر تا صد حسابداری بهای تمام شده

لزوم آموزش حسابداری بهای تمام شده

بر همه واضح است که هر کسب‌وکاری فارغ از نوع فعالیت، اندازه و مقیاسی که در آن فعالیت می‌کند، برای مدیریت صحیح در مورد هزینه‌ها نیازمند کمک یک حسابدار یا فردی است که در زمینه بهای تمام شده آموزش‌های لازم و کاربردی دیده باشد. بعد از حسابداری مالی مهم‌ترین شاخه از این علم، حسابداری صنعتی است.

بهای تمام شده مهم‌ترین اطلاعاتی است که باید در اختیار مدیران شرکتهای صنعتی و تولیدی قرار بگیرد. این اطلاعات به صورت کاملاً تخصصی درباره همان شرکت یا کارخانه است در نتیجه نمی‌توان از آن برای مقایسه مجموعه خود با دیگر مجموعه‌ها استفاده کرد.

در اختیار گذاشتن این اطلاعات می‌تواند کمک زیادی به مدیران برای ارزش افزوده شرکت کند. تفاوتی نمی‌کند مدیر کارخانه باشید یا یک موسسه، استفاده از اطلاعات این نوع حسابداری می‌تواند تاثیر زیادی در بهبود تولید مجموعه شما داشته باشد.


  • لزوم حسابداری بهای تمام شده

فرقی نمی‌کند یک واحد تولیدی یا خدماتی در چه زمینه‌ای فعالیت می‌کند یا این شرکت تا چه اندازه وسیع است، به‌هرحال مدیران و صاحبان آن باید کنترل لازم را بر دستمزدها، بهای تمام‌شده‌ی محصولات و سایر هزینه‌ها داشته باشند و چنانچه اطلاعات دقیقی در این زمینه موجود  نباشد، مدیران در تصمیم‌گیری‌های خود مبنی با افزایش تولید یا تغییر رویکرد مجموعه در ارائه‌ی خدمات با مشکل مواجه می‌شوند.

اینجاست که اطلاعات به‌دست‌آمده از حسابداری صنعتی به کمک مدیران می‌آید. وظیفه‌ی حسابداری که آموزش حسابداری بهای تمام شده را طی کرده و بر آن مسلط باشد این است که اطلاعات مربوط به هزینه‌ها را جمع‌آوری کرده، بهای تمام‌شده‌ی محصولات و خدمات را محاسبه کند، توانایی تجزیه ‌و تحلیل گزارش‌های آماده ‌شده را برای ارائه‌ی راه‌حل‌های کاهش بهای تمام‌شده تولیدات بیان کند و به ‌این ‌ترتیب ابزار لازم برای مدیریت یک کسب‌وکار در زمینه‌ی هزینه‌ها را در اختیار کارفرما یا صاحبان یک مجموعه قرار دهد.


این ویدئو بخشی از ۵۰ ساعت آموزش صفر تا صد حسابداری بازار کار، سرفصل حسابداری صنعتی می‌باشد.

acc


  • اهمیت حسابداری بهای تمام شده

یکی از مهم‌ترین موارد برای به دست آوردن قیمت واقعی محصول، مشخص کردن قیمت تمام شده آن است. حسابداری بهای تمام شده به شما در محاسبه و کنترل هزینه‌های مواد، کارگران و دیگر هزینه‌هایی که منجر به تولید یک محصول می‌شود، کمک می‌کند. اما قبل از هر چیزی باید با این نوع حسابداری آشنا شوید تا بتوانید به بهترین شکل در این حوزه فعالیت کنید. این کار از جمله گرایش‌های تخصصی در رشته حسابداری است و حسابدار وظیفه جمع‌آوری اطلاعات و محاسبه قیمت تمام شده، خدمات و محصولات ارائه شده را دارد.

استفاده از این نوع حسابداری با کمک تجزیه و تحلیل‌ها به شما برای کاهش هزینه‌ها کمک بسیاری می‌کند. برای مثال در صورتی که یک مدیر بخواهد میزان تولید شرکت را بالا برده یا بهای تمام شده را کاهش دهد باید به این تجزیه و تحلیل‌ها و گزارشات دسترسی داشته باشد.

اهمیت حسابداری بهای تمام شده بدون شک در محاسبه بهای تمام شده کالا خلاصه می‌شود. بهای تمام شده یک کالا، هزینه‌هایی است که صرف مواد و تولید محصول می‌شود. البته لازم است بدانید این هزینه شامل موارد دیگری از جمله تجهیزات و دستگاه‌ها، حقوق و … نیز می‌شود. اما محاسبه هزینه‌های توزیع و فروش محصولات جزو این نوع حسابداری و بهای تمام شده محسوب نمی شود.

تشریح وظایف حسابدار در این شاخه از حرفه حسابداری ممکن است این تصور را ایجاد کند که فقط حسابدار مشاغل تولیدی – صنعتی و کارخانه‌ها نیازمند محاسبه بهای تمام شده هستند اما این تصوری غلط است. در حقیقت همه‌ی مشاغل اعم از شرکت‌های بیمه، شرکت‌های حمل‌ و نقل، آژانس‌های هواپیمایی، عمده‌فروشی‌ها و … برای تسلط بر میزان بهای تمام شده محصولات و حتی خدمات خود نیازمند به سرمایه‌گذاری در زمینه‌ی آموزش حسابداری صنعتی روی حسابداران خود هستند.

  • وظایف حسابدار بهای تمام شده

حسابداری بهای تمام شده باید توسط یک حسابدار متخصص در این زمینه انجام شود. این رشته بازار کار بسیار خوبی دارد به همین دلیل حسابداران بسیاری تمایل به فعالیت در این حوزه را دارند. به همین دلیل آموزش حسابداری در این شاخه این روزها طرفداران بسیاری پیدا کرده است. در ادامه با وظایف حسابداران بهای تمام شده آشنا می‌شویم.

  • تهیه کردن اظهارنامه مالیاتی و محاسبه بدهی
  • اطمینان پیدا کردن از تطابق اظهارنامه و الزامات آن
  • مدیریت کردن منابع، مفروضات پیش‌بینی شده، استراتژی‌های مالیاتی و …
  • ارائه خدمات ممیزی داخلی و خارجی
  • پشتیبانی کردن مالی در دعاوی
  • ارائه خدمات به ارزیابان مشاغل و متولیان ورشکستگی
  • همکاری کردن در تهیه صورت‌های مالی
  • تقسیم کردن هزینه‌های تولیدی و استهلاک شده
  • تهیه کردن سندهای حسابداری مانند هزینه‌های تمام شده
  • مشارکت کردن در تهیه و اجرای سندهای مختلف حسابداری
  • محاسبه کردن هزینه‌های تمام شده در پروژه‌های انجام شده با توجه به وضعیت محصولات تولیدی

لزوم آموزش حسابداری بازار کار
  • اهداف حسابداری بهای تمام شده

بودجه‌بندی شرکت : یکی از هدف‌های استفاده از حسابداری بهای تمام شده، کمک به بودجه‌ بندی شرکت است. زمانی که مدیر شرکت یا کارخانه تصویر بهتری از چگونگی مصرف پول داشته باشد، می‌تواند بودجه بندی بهتری برای سال‌های آینده شرکت ارائه دهد. همچنین لازم است بدانید که یک حسابدار همیشه اطلاع کاملی از هزینه‌های ثابت از جمله آب و برق دارد اما هزینه‌های متغیر باید همزمان با تولید،برای محاسبه بهای تمام شده در اکسل وارد و پرینت شوند. این گزارش می‌تواند به مدیران برای بودجه‌بندی آن شرکت کمک بسیاری کند.

کارآمدتر شدن مجموعه : استفاده از حسابداری بهای تمام شده یا همان حسابداری صنعتی این امکان را می‌دهد تا شرکت یا کارخانه فرایند و عملکرد بهتری داشته باشد. به کمک حسابداری صنعتی می‌توانید این اطلاعات را به دست آورید و به کارآمدتر کردن شرکت کمک کنید.

کسب سود بیشتر : همانطور که گفتیم حسابداری بهای تمام شده به کارآمدتر کردن شرکت کمک بسیاری می‌کند. زمانی که عملکرد یک شرکت یا کارخانه بهتر شود در نتیجه بازده کار بالا با هزینه کمتر باعث افزایش سود می‌شود.

  • عناصر مهم در بررسی هزینه تمام شده محصولات

همانطور که گفتیم در حسابداری بهای تمام شده عناصر مختلفی باید مورد بررسی قرار بگیرند تا به شما برای مشخص کردن هزینه تمام شده یک محصول کمک کند. در ادامه به معرفی این عناصر می‌پردازیم.

هزینه‌های متغیر: این هزینه‌ها به صورت مستقیم با تولید یک محصول ارتباط دارند و شامل هزینه مواد، نیروی کار می‌شوند. همچنین لازم است بدانید که این هزینه‌ها دارای نوسان‌هایی نیز هستند.

هزینه‌های ثابت: هزینه‌های ثابت به صورت مستقیم با تولید ارتباط ندارند اما زمانی که قصد تولید یک محصول را داشته باشید بسیاری از هزینه‌های ثابت از جمله اجاره یا قبوض می‌تواند تاثیری در قیمت تمام شده داشته باشد. این هزینه‌ها به ندرت دچار نوسان می‌شوند.

هزینه‌های عملیاتی: به هزینه‌های مرتبط و فعالیت‌های روزانه یک کسب و کار، هزینه‌های عملیاتی گفته می‌شود. همچنین لازم است بدانید که این هزینه‌ها با توجه به هر شرایطی کاملا منحصر به فرد هستند.

هزینه‌های مستقیم: به هزینه‌هایی که به صورت خاص با یک محصول مرتبط هستند، هزینه‌های مستقیم گفته می‌شود. برای درک بهتر به این مثال توجه کنید. برای اینکه یک قهوه رست شود باید از دستگاه‌های مخصوصی استفاده کرد. در صورتی که برای رست ۴ ساعت زمان نیاز باشد، هزینه مستقیم شامل مدت زمان کار دستگاه و هزینه دانه‌ها می‌شود.

هزینه‌های غیر مستقیم: به هزینه‌هایی که به صورت غیر مستقیم با تولید یک محصول در ارتباط نیستند گفته می‌شود. در مثال بالا اگر بخواهیم هزینه انرژی را بررسی کنیم، در واقع یک هزینه غیر مستقیم را بررسی کرده‌ایم. بررسی کردن محصولات به صورت جداگانه نه تنها دشوار است بلکه اشتباه نیز است.


لزوم حسابداری بهای تمام شده
  • تفاوت حسابداری صنعتی و حسابداری مالی

حسابداری بهای تمام شده برای مدیر شرکت اهمیت زیادی دارد اما حسابداری مالی دریافت گزارش‌های مالی و ارائه آن به افراد ذینفع است. به عبارت دیگر این نوع حسابداری به شما در بررسی وضعیت مالی و شرکت کمک می‌کند. اما حسابداری صنعتی به شما برای بودجه‌بندی و تنظیم کنترل هزینه‌های خالص شرکت یا کارخانه کمک می‌کند.

از دیگر تفاوت‌های میان این دو حسابداری می‌توان به نحوه طبقه‌بندی اطلاعات اشاره کرد. در حسابداری مالی اطلاعات با توجه به نوع معالات طبقه‌بندی می‌شوند اما در حسابداری صنعتی اطلاعات با توجه به نیاز مدیریت طبقه‌بندی می‌شوند. آموزش حسابداری در هر یک از این شاخه‌ها را می‌توانید با کمک پکیج‌های آموزشی مجموعه حسابداری نیاز کسب کنید.

  • پس از آموزش حسابداری بهای تمام شده

فردی که در زمینه‌ی آموزش حسابداری صنعتی دوره‌دیده باشد درنهایت می‌تواند :

  • هزینه‌های یک دوره را پیش‌بینی و برآورد کند.
  • هزینه‌های تولید را جمع‌آوری کرده، تفکیک و تسهیم کند.
  • محصولات و خدمات ارائه‌شده توسط مجموعه را ارزیابی و قیمت‌گذاری کند.
  • به مدیران مجموعه در جهت انتخاب بهترین راه‌حل ممکن در موارد مختلف کمک کند.
  • روش‌های کنترل هزینه و کاهش آن را تا حد ممکن تشخیص دهد.
  • در جهت برنامه‌ریزی و اجرای آن به مدیران خودیاری برساند.

  • حسابداری بهای تمام شده چگونه به مدیران و صاحبان مشاغل یاری می‌رساند؟

بی‌دلیل نیست که نام دیگر حسابداری صنعتی، حسابداری مدیریت است. حسابداری صنعتی همچون بازوی قوی مدیر در ارتباط با برنامه‌ریزی و کنترل فعالیت‌ها عمل می‌کند و در جهت برنامه‌ریزی و کنترل دقیق فعالیت‌ها و ارزیابی عملیات انجام‌شده به مدیر یا مدیران یک مجموعه یاری می‌رساند.

بدون شک اگر مدیران طراز اول یک شرکت تولیدی یا کارخانجات در زمینه‌ی کنترل هزینه‌های مواد، دستمزد و سایر هزینه‌های تولیدی یا خدماتی اطلاعات کافی نداشته باشند در تصمیم‌گیری‌های خود در زمینه‌ی افزایش بهره‌وری و تولید با مشکلات اساسی مواجه می‌شوند. اما روش‌های هزینه‌یابی در حسابداری صنعتی کدامند؟

  • چرا آموزش حسابداری بهای تمام شده؟

حسابداری صنعتی در بیشتر صنایع کاربرد دارد که از جمله آن­ها می­توان به کارخانجات و شرکت­های تولیدی اشاره کرد. وظایف حسابدار صنعتی در تمام صنایع مشابه است زیرا تفاوتی ندارد که حسابدار صنعتی مدیریت مالی کدام صنف را عهده ­دار باشد. در هر حال باید اطلاعات و داده ها را جمع ­آوری کرده، بهای تمام شده کالا و خدمات را محاسبه کند.

اما وارد شدن به بازار کار حسابداری بخصوص بخش بهای تمام شده بدون تجربه و دانش کاربردی، امکان پذیر نیست. به همین دلیل شما نیاز به کسب تجربه در زمینه مورد نظر خود خواهید داشت. مجموعه حسابداری نیاز با ارائه پکیج آموزش حسابداری کاربردی در تخصص‌های مختلفی از جمله حسابداری بهای تمام شده، شما را برای ورود به بازار کار حسابداری آماده می‌کند.



✔️ اگر قصد یادگیری حسابداری از پایه تا پیشرفته را دارید با انتخاب پکیج جامع صفر تا صد حسابداری ویژه بازار کار تمام تکنیک‌ها و مهارت‌های کلیدی که لازم است برای ورود به این حرفه بیاموزید را بصورت یکجا در اختیار شما قرار خواهیم داد.

acc

 

خبرنامه

در حال بررسی اطلاعات...

از عضویت شما در خبرنامه سپاس گزاریم.

مقالات مرتبط Simmilar Blog
۰۲ بهمن ۱۴۰۲
حسابداری چیست و چگونه حسابدار شویم؟

هم اکنون بازار کار حسابداری به شدت نیازمند حسابداران ماهر، با تجربه و مسئول است. چنانچه یک حسابدار ب

۱۹ آذر ۱۴۰۱
روشهای هزینه یابی در حسابداری صنعتی

روشهای هزینه یابی در حسابداری صنعتی به‌‌‌منظور محاسبه بهای تمام شده محصولات و خدمات به کار برده می‌ش

۲۴ آبان ۱۴۰۱
کاربرد نرم‌ افزار اکسل در حسابداری

امروزه، کسب و کارها در هر نوع و اندازه‌ای که باشند، فشار بسیاری را برای بهبود شرایط مالی با کاهش هزی

پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری مقدماتی
پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری حرفه ای

x
x