Warning: Creating default object from empty value in /home/accniazc/public_html/wp-content/themes/websima/includes/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
چگونه مالیات کمتری پرداخت کنیم؟ – حسابداری نیاز
حسابداری نیاز

چگونه مالیات کمتری پرداخت کنیم؟

چگونه مالیات کمتری پرداخت کنیم

پرداخت مالیات یکی از دغدغه‌های اصلی اشخاص حقیقی و حقوقی است. مالیات معمولاً بر اساس عملکرد یک مجموعه به صورت سالانه بر اساس سود حاصله مشخص می‌شود. پرداخت مالیات یک وظیفه عمومی است و کشور ایران قوانین سختگیرانه ای را برای محاسبه و دریافت آن وضع کرده است. به همین دلیل است که حرفه حسابداری نیز یکی از رشته‌های پرطرفدار در ایران محسوب می شود.

در این میان برخی از مودیان مالیاتی با دستکاری حساب‌های سود و زیان خود تلاش می‌کنند تا مالیات کمتری به دولت پرداخت کنند. برخی دیگر نیز به طور کلی از پرداخت مالیات سر باز می‌زنند. فرار مالیاتی جرمی عمدی محسوب می‌شود که به فراخور شرایط جرم، مجازات هایی را نیز به دنبال دارد. با این حال قوانین و تبصره‌های مالیاتی در قانون کشور ما وجود دارد که آگاهی از آنها می‌تواند به شما کمک کند تا مالیات کمتری پرداخت کنید.

این عمل که عده ای آن را تحت عنوان اجتناب مالیاتی می‌شناسند کاملا قانونی است و با توجه به تبصره‌ها و امتیازاتی که برای فعالان اقتصادی در نظر گرفته شده امکان پذیر می‌باشد. معافیت‌های مالیاتی و تبصره ها می توانند به بقای کسب و کارهای کوچک و کم بازده کمک کنند.

  • پرداخت مالیات کمتر

زمانی که از پرداخت مالیات کمتر صحبت می‌کنیم در واقع به کاهش مقدار مضاعفی از مالیات اشاره می‌کنیم که معمولا کسب و کارها با ناآگاهی از قوانین مالیاتی مجبور به پرداخت آن هستند چون تخفیف‌ها و معافیت‌های مالیاتی حوزه های مختلفی را شامل می شوند.

یک بنگاه اقتصادی می تواند با توجه به حیطه فعالیت خود به طور کلی از پرداخت مالیات معاف شود و یا با استفاده از تبصره های موجود در حوزه‌های مختلف، میزان مالیات نهایی مجموعه را به شکل قابل توجهی کاهش دهد. این امر برای کسب و کارهای نوپا و کوچک بسیار مهم و نجات بخش است.

شایان ذکر است که برای بهره مندی از این تخفیف‌های مالیاتی به افرادی خبره و آگاه نیاز دارید که بتوانند با توجه به شرایط مالی و حرفه ای کسب و کارتان بهترین تبصره ها، معافیت‌ها و تخفیف‌ها را در ترازنامه مالیاتی مجموعه لحاظ کنند. این افراد باید در حوزه انجام امور مالیاتی بخصوص تنظیم اظهارنامه های مالیاتی به شکل گسترده ای مطالعه داشته باشند و به قوانین روز مالیاتی کشور کاملا مسلط باشند.

عدم تسلط به چنین قوانینی ممکن است نه تنها سبب کاهش مالیات مجموعه شما نشود، بلکه مالیات‌های بیشتری را نیز برایتان به همراه داشته باشد. فرد خبره باید بتواند در مکان‌های درست از معافیت‌ها و تخفیف‌های قانونی استفاده کند و در نهایت از لایحه‌ها و گزارش‌های خود در برابر ممیزین اداره دارایی دفاع کند.

  • پرداخت به موقع مالیات

شرکت ها، موسسه‌ها و افراد حقیقی و حقوقی که مالیات خود را به موقع پرداخت کنند، مشمول تخفیف‌های مالیاتی خواهند شد. ارائه اظهارنامه‌های مالیاتی و پرداخت مالیات مشخص شده در زمان مقرر، نه تنها می‌تواند از بدهی ها، جریمه‌ها و هزینه‌های اضافی تر جلوگیری کند بلکه به موجب قانون مالیات‌های می‌تواند تخفیف‌های مالیاتی را نیز برای مجموعه شما در پی داشته باشد.

در صورتی که ترازنامه ها، حساب‌های سود و زیان و دفاتر قانونی مجموعه شما برای سه سال متوالی مورد قبول ممیزین اداره دارایی واقع شوند و شما نیز مالیات محاسبه شده را در زمان مقرر پرداخت کنید، پنج درصد از اصل مالیات دریافت شده در این سه سال به عنوان جایزه خوش حسابی و تخفیف مالیاتی، برای مجموعه شما منظور می‌شود.

 

درآمد از حسابداری در کشورهای مختلف

 

البته توجه داشته باشید که برای بهره مند شدن از این قانون، مالیات مشخص شده را باید بدون صدور اعتراض به برگه تشخیص قطعی اداره دارایی و مراجعه به هیت‌های حل اختلاف استانی، پرداخت کرده باشید. جایزه خوش حسابی شما در حساب سنوات آینده مجموعه منظور می‌شود.

به بیان دیگر، مالیات سال چهارم مجموعه با در نظر گرفتن مبلغ تخفیف محاسبه خواهد شد. علاوه بر آن، اگر مالیات تکلیفی عملکرد سالانه مجموعه خود را قبل از سر رسیدش پرداخت کنید، مشمول یک درصد تخفیف مالیاتی به ازای هر یک ماه خوش حسابی، خواهید شد. به عنوان مثال، اگر شما مالیات عملکرد مجموعه را سه ماه زودتر پرداخت کنید، مشمول سه درصد جایزه خوش حسابی می‌شوید. سقف این تخفیف مالیاتی چهار درصد است.

  • تخفیف‌های مالیاتی را بشناسید و از آن‌ها استفاده کنید

یکی دیگر از روش‌های آسان جهت پرداخت مالیات کمتر، استفاده از تخفیف‌های مالیاتی است. در قوانین مالیاتی کشور ایران و با هدف حمایت از برخی از صنایع و تولید کننده‌های فعال در حیطه‌های خاص، تخفیف‌ها و معافیت‌های مالیاتی در نظر گرفته شده اند. این قوانین به صورت سالانه تغییر می‌کنند بنابراین قدم اول برای بهره مند شدن از تخفیف‌های مالیاتی، داشتن دانش تخصصی و به روز در حوزه تشویق‌ها و جرایم مالیاتی است.

به عنوان مثال شرکت‌ها و تولید کنندگان فعال در شهرها و مناطق کمتر توسعه یافته کشور تا پنج سال از پرداخت مالیات معاف هستند و این امر می‌تواند به رشد و توسعه این بنگاه‌های اقتصادی بسیار کمک کند. سایر حوزه‌های تولیدی و خدماتی که به صورت کامل یا جزئی از پرداخت مالیات معاف هستند عبارتند از:  صنایع کشاورزی، دامپروری، آموزشی و حوزه‌های تعاونی عشایری، روستایی و کارگری.

شما می‌توانید با استناد به قوانین مالیاتی کشور و در صورت وجود ارتباط مستقیم یا غیر مستقیم میان فعالیت مجموعه خود و هر یک از حوزه‌های فوق، از معافیت‌های مالیاتی و تخفیف‌های مرتبط بهره مند شوید. همچنین بنگاه‌های اقتصادی، تولید کنندگان و اشخاص حقیقی می‌توانند با دریافت پروانه‌ها و مجوزهای پزشکی، بهره برداری، صنعتی و غیره مالیات کمتری پرداخت کنند. اگر در هر یک از زمینه‌های معدنی و تولیدی فعالیت می‌کنید، می‌توانید با درخواست و اخذ چنین مجوزهایی به صورت قانونی از پرداخت مالیات در برخی از حوزه‌ها و یا به صورت کلی معاف شوید.

  • شفافیت دقیق مدارک مثبته و هزینه ها

برای آنکه بتوانید به صورت قانونی مالیات کمتری پرداخت کنید باید ممیزین اداره دارایی را متقاعد کنید و برای انجام این کار باید مدارک مستند و مستدلی را در خصوص هزینه‌های مجموعه خود ارائه کنید. هرچه این هزینه‌ها شفاف تر و قابل استناد تر باشند، شانس پرداخت مالیات کمتر برای مجموعه شما بالاتر خواهد رفت. هزینه‌های قابل قبول مجموعه که مورد تایید مصوبات هیات وزیران باشد و هزینه‌های متعارفی که با رعایت حد نصاب‌های قانونی تعین شده باشند از مبلغ نهایی مالیات کسر خواهند شد.

 

کاهش هزینه و افزایش درآمد در حسابداری

 

برای آنکه بتوانید از چنین روزنه هایی برای پرداخت مالیات کمتر استفاده کنید، باید تمامی هزینه‌های مجموعه را با دقت و وسواس بیشتری ثبت کنید. تمامی فاکتورهای مجموعه را نگهداری و ثبت کنید. این فاکتورها ممکن است شامل خرید مواد اولیه و یا قبض پارکینگ کارگران در یک مجموعه خاص باشند. مجموعه تمامی این هزینه‌های ریز در ماه می‌تواند رقم قابل توجهی شود که در صورت ثبت و ارائه آن ها می توانید مالیات کمتری را به دولت پرداخت کند.

  • روش‌های دیگر برای کاهش مالیات نهایی

اول : دارایی‌های استهلاک پذیر خود را مشخص کنید: گذر زمان می‌تواند دارایی‌ها و ابزارآلات یک کارخانه یا کارگاه تولیدی را فرسوده کند و این امر می‌تواند کارهای تولیدی و خدماتی را در صنوف مختلف تحت تاثیر قرار دهد. به بیان دیگر، ارزش این دارایی‌ها در طول زمان کاهش پیدا می‌کند. شما می‌توانید با ارائه مدارک و مستنداتی دال بر کاهش ارزش ریالی تجهیزات مجموعه خود در اظهارنامه‌های مالیاتی، از تخفیف‌های مالیاتی برخوردار شوید.

دوم : رقم مالیات سال گذشته خود را در اظهارنامه سال جاری اعلام کنید: همیشه در اظهارنامه سال جاری، مبلغ پرداختی مالیات سال گذشته خود را عنوان کنید. این کار در مواردی به کاهش مالیات کمک می‌کند. البته توجه داشته باشید که مبلغ عنوان شده باید با مستندات موجود در اداره مالیات مطابقت داشته باشند. به بیان دیگر، مبلغ مالیات را بیش از آنچه که در واقعیت پرداخت کرده اید، گزارش نکنید. در صورت عدم رعایت این نکته، ممیزین دارایی به شما مشکوک خواهند شد و با دقت بیشتری دفاتر قانونی را بررسی خواهند کرد. بدیهی است که کتمان حقیقت به ضررتان تمام خواهد شد.

سوم : به بنگاه‌های خیریه کمک کنید: با اختصاص بخشی از درآمد سالانه خود به مراکز ورزشی، خیریه‌ها و بنگاه‌های نیکوکاری و ارائه اسناد مرتبط با این کمک های مالی، می‌توانید از تخفیف‌های مالیاتی استفاده کنید. بدیهی است که در صورت ارائه مدارک صوری، دفاتر قانونی شما رد خواهند شد.

چهارم : تقسیم دارایی با اعضای خانواده: شما می‌توانید با تقسیم دارایی و درآمد خود با سایر اعضای خانواده تان (به عنوان افراد حقوق بگیر مجموعه) از پرداخت مالیات بیشتر جلوگیری کنید.

پنجم : خانه خود را به دفتر کارتان تبدیل کنید: یکی از روش‌های کاربردی برای کاهش مبلغ مالیات، به ویژه در دوران کرونا، ادغام هزینه‌های محل زندگی با محل کار است. اگر بخشی از خانه خود را به عنوان محل کارتان معرفی کنید، می‌توانید هزینه‌های جاری مانند آب، برق، تلفن و گاز خانه را به عنوان هزینه‌های دفتر کار معرفی کنید. بدین شکل، می‌توانید در بخشی از هزینه‌های جاری زندگی صرفه جویی کنید. همچنین قانون مالیات‌ها تخفیف هایی را برای کسب و کارهای خانگی در نظر گرفته است که با تبدیل خانه خود به محل کارتان، می‌تواند از آن‌ها نیز بهره مند شوید.

ششم : عدم فعالیت شرکت خود را اعلام کنید: در صورت ورشکستگی، تغییر شغل و یا تعطیلی کسب و کارتان، باید شرایط را به اداره مالیات و دارایی اعلام کنید. با این کار، شما می‌توانید از معافیت‌های مالیاتی بهره مند شوید. برای انجام این کار، باید دفاتر قانونی شما پلمپ شوند و اظهارنامه مالیاتی عدم فعالیت را در موعد مقرر تسلیم سازمان مالیات و دارایی کشور کنید. توجه داشته باشید که در صورت عدم گزارش تعطیلی بنگاه اقتصادی، جرایم سنگین مالیاتی مشمول حالتان خواهند شد.



اگر قصد یادگیری حسابداری از پایه تا پیشرفته را دارید با انتخاب پکیج جامع آموزش صفر تا صد حسابداری ویژه بازار کار تمام تکنیک‌ها و مهارت‌های کلیدی که لازم است برای ورود به این حرفه بیاموزید را بصورت یکجا در اختیار شما قرار خواهیم داد.

acc

 

خبرنامه

در حال بررسی اطلاعات...

از عضویت شما در خبرنامه سپاس گزاریم.

مقالات مرتبط Simmilar Blog
مطلب مرتبط وجود ندارد

x
x