Warning: Creating default object from empty value in /home/accniazc/public_html/wp-content/themes/websima/includes/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
نکات مهم برای بهترین حسابدار شدن – حسابداری نیاز
حسابداری نیاز

نکات مهم برای بهترین حسابدار شدن

بهترین حسابدار

همه ما می­دانیم که برای رسیدن به درجات عالی شغلی و به تبع آن درآمد بیشتر باید بهترین بود. در ابتدای امر باید توجه داشته باشید که حسابداری یکی از مهمترین سمت‌های شغلی است. زیرا حسابدار شخصی است که تمام دارایی پروژه، کسب‌­وکار و مجموعه را مدیریت می‌کند و فقط کافیست در تهیه یا ثبت گزارشات، عددی را جابجا وارد کند تا دچار دردسر شود. اما برای بهترین حسابدار شدن چه باید کرد؟

  • تحمل و تمرکز بالا :

از دیگر نکات موفقیت در این حرفه افزایش تحمل و تمرکز است که باعث افزایش دقت و کاهش میزان خطا می‌­شود. برای موفقیت در این حرفه و در نهایت بهترین حسابدار شدن، افزایش تمرکز بسیار ضروری است چون در این حرفه با اعداد و ارقامی سر و کار داریم که سرنوشت مالی و مالیاتی یک شرکت را رقم خواهد زد و کافیست به جای تقسیم عددی را ضرب کنید تا به مراتب مالیات بیشتری را بپردازید.

  • روابط عمومی بالا:

شاید بسیاری از افراد گمان کنند روابط عمومی و اجتماعی هیچ تاثیری در این شغل ندارد اما برعکس! فرد حسابدار زمانی که روابط عمومی خوبی داشته باشد و بتواند با سایر اعضا و به­‌خصوص مدیران مجموعه ارتباط برقرار کند، قطعا پس از مدتی کوتاه تبدیل به بهترین حسابدار خواهد شد.

  • علاقمند بودن به آموزش حسابداری:

تا زمانی که به یادگیری فرمول­ها و روش­های تخصصی آن علاقمند نباشید و فقط به دلیل رسیدن به شغل پردرآمد به سراغ این رشته بروید قطعا تمام فنون و اصول آن را نخواهید آموخت و بهترین نخواهید شد. صرفا با یادگیری مهارت‌های حسابداری توسط مدیران مالی با تجربه می‌توانید گامی سریع برای بهترین شدن را برداشته و از این حرفه به درآمدی عالی برسید.


acc

  • آموزش تمام نرم‌­افزارهای حسابداری:

باتوجه به اینکه امروزه مشاغلی مانند حسابداری با نرم‌­افزارهای مختلف سروکار دارند یادگیری و مسلط بودن به آنها می­تواند حسابدار معمولی را به یک حسابدار کاربلد و زبده تبدیل کند. علاوه بر این، آموزش کار با نرم­‌افزارهای این چنینی باعث راحتی و سرعت گرفتن امور نیز می­شود. و در نهایت آموزش حسابداری با تمام شاخه‌­های آن در تبدیل به بهترین شدن بسیار تاثیرگذار است.

  • مهارت‌های مورد نیاز برای بهترین حسابدار

همانطور که در قسمت قبلی اشاره شد، حسابدار در حین آموزش حسابداری باید مهارت­های مرتبط با این رشته را بیاموزد و آن­ها را در خود تقویت کند تا بدین وسیله بلافاصله پس از اتمام دوره بتواند وارد بازار کار شده و در کار خود پیشرفت کند. مهارت‌­هایی که یک حسابدار باید به آن­ها مسلط باشد چیزی حدود ۲۰ مهارت است که در این مقاله به برخی از آنها می پردازیم. در مقاله حسابداری چیست و حسابدار کیست بطور کامل به بررسی این مهارت‌ها پرداخته شده که برای بهترین حسابدار شدن یادگیری تمام آنها الزامی است.

  • مهارت تجزیه و تحلیل اطلاعات، داده­ها و اسناد

فرد حسابدار باید در ابتدای راه، به درک درستی از ماهیت سیستم حسابداری و وظایف یک شخص به عنوان حسابدار برسد تا پس از قدم نهادن در این راه قدرت ثبت اطلاعات، تجزیه و تحلیل آن­ها، و صدور اسناد را داشته باشد و حتی بتواند با استفاده از قدرت تجزیه و تحلیل بالا اطلاعات موجود در اسناد را برای سایر افراد نیز تحلیل کند. 

  • مهارت در کار با نرم‌­افزارهای حسابداری:

آشنایی با نرم­‌افزارهای حسابداری و کسب مهارت کار با این نرم‌­افزارها که می­توان گفت دارای تنوع بالایی هستند قطعا نقش بزرگی در موفقیت شغلی حسابدار ایفا می­کند. زیرا در حال حاضر به دلیل گسترش رویدادهای مالی بدون استفاده از این نرم‌­افزارها سرعت کار کاهش می­یابد و حسابدار عملا نمی­تواند کاری از پیش ببرد.

از مهم­ترین نرم‌­افزارهای این رشته می­توان به مواردی از قبیل؛ نرم‌­افزارهای حقوق و دستمزد، حسابداری مالی، حسابداری انبار، خزانه داری و … اشاره کرد که در آموزش حسابداری پایه حداقل یک نرم‌­افزار عمومی و در آموزش حسابداری پیشرفته چندین نرم‌­افزار مرتبط با گرایش، آموزش داده می­شوند.

  • مهارت کامپیوتری و کار با ابزارها

در زمان­های قدیم اطلاعات مالی بنگاه­‌های صنعتی و یا کسب­‌وکارها برروی برگه کاغذی ثبت و در پوشه‌­ها یا فایل­های دستی نگهداری می­‌شدند که این کار مشکلات عظیمی در پی داشت اما اکنون تمام اطلاعات و گزارشات مالی تنها در یک نرم‌­افزار کامپیوتری با نام نرم­‌افزار Excel یا صفحه گسترده ثبت می­شوند تا دسترسی به آنها آسان­تر باشد.

بنابراین حسابدار باید تا حدودی با این قبیل نرم‌­افزارها آشنا باشد تا بتواند اطلاعات جمع‌­آوری شده را در آن ثبت کرده، از آن­ها گزارش تهیه کند و در صورت لزوم آن­ها برای ارائه به سایر افراد تکثیر کند. نکته: به نحوه کار با نرم‌­افزار Excel نیز در جلسات آموزش حسابداری، اشاره می­شود اما فرد برای مسلط شدن به این برنامه می تواند از یک استاد کامپیوتر کمک بگیرد.

مزایای تجزیه و تحلیل صورتهای مالی
  • آشنایی با قوانین مرتبط با حسابداری:

هر فردی با هر سمت شغلی که دارد موظف به رعایت قوانین و موازین قانونی مرتبط با آن شغل است، حسابدار هم از این قاعده مستثنی نیست و باید تمام قوانین و مقررات را رعایت کند و در حیطه قوانین و مقررات وظایف شغلی خود را انجام دهد. از جمله قوانین مرتبط با این رشته می­توان به قوانین مالیاتی، قانون کار و قوانین بیمه اجتماعی اشاره کرد که یادگیری هر یک از این قوانین و عمل به آن­ها در جای خود حائز اهمیت بوده و باعث پیشرفت شغلی حسابدار می­شود. 

  • مهارت در محاسبه دستمزد پرسنل:

حسابدار در هر جایگاه شغلی مرتبط با سیستم حسابداری که باشد باید قوانین حقوق و دستمزد را بداند تا در زمان محاسبه حقوق و دستمزد، پاداش و مزایای پرسنل بر طبق این قوانین عمل نماید.

  • مهارت در تهیه اظهارنامه مالیاتی:

طبق قانون مالیات تمام افراد اعم از حقیقی و حقوقی موظفند اظهارنامه مالیاتی بر درآمد را جهت تعیین میزان مالیات متعلق به کسب­‌وکارشان، تکمیل کنند. انجام این کار در کسب­‌وکارهای گسترده برعهده حسابدار است بنابراین ایشان باید از تمام قوانین مالیاتی، موعد تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی، اطلاعات مرتبط با اظهارنامه مالیاتی و مشخصاتی که باید در آن وارد شود مطلع باشد.

نکته: به قوانین مالیاتی پایه نیز در کنار آموزش حسابداری اشاره می­شود. اما باتوجه به اینکه این قوانین ممکن است پس از مدتی تغییراتی هرچند جزئی داشته باشند، حسابدار باید هر سال پیش از تکمیل اظهارنامه مالیاتی اطلاعات خود را بروز کند.

  • مهارت دفاع در مقابل مراجع و سازمان­ها اخذ مالیات:

پس از تکمیل اظهارنامه مالیاتی، سازمان مربوطه برحسب اطلاعات وارد شده مبلغی را به عنوان مالیات تعیین می­کند که در بسیاری از مواقع مبلغ اعلام شده برخلاف انتظار مودی مالیاتی است. در چنین مواقعی حسابدار باید مهارت لازم برای اعتراض را داشته باشد و اعتراضی قانع کننده به مراجع ذیربط ارائه دهد.

  • مهارت در تهیه گزارشات فصلی خرید و فروش:

اصلی­‌ترین وظیفه حسابدار تهیه گزارش از اطلاعات مالی یک پروژه و کسب­‌وکار است که گزارشات خرید و فروش نیز نوعی از اطلاعات مالی به حساب می‌­آیند. حسابدار باید مهارت لازم جهت تهیه گزارشات ماهانه، فصلی و سالانه خرید و فروش را داشته باشد و در مواقع ضروری از قبیل واگذاری سهام، تکمیل اظهارنامه مالیاتی و … از آن­ها استفاده کند.

  • مهارت تهیه دفاتر قانونی:

دفاتر قانونی حسابداری دفاتر مورد تایید قانون هستند که تمام اسناد حسابداری باید در آن­ها ثبت شده و در مواقع ضروری به مودیان قانون ارائه شود. بنابراین شخص حسابدار باید با دفاتر قانونی و مراحل تهیه و ثبت دفاتر قانونی به صورت کامل آشنا باشد.

آموزش حسابداری بازار کار
  • مهارت در محاسبات بهای تمام شده کالاها:

حسابداران شرکت­های تولیدی، پروژه‌­های عمرانی و یا حتی کسب ­‌و کارهای خدماتی مانند فروش اجناس باید مهارت کافی در جهت محاسبه بهای تمام شده کالاها و محصولات را داشته باشند زیرا محاسبه قیمت نهایی مهم­ترین مرحله در هر کسب‌­وکاری محسوب می­شود و سایر موارد مالی بر طبق آن محاسبه می­شوند.

  • مهارت در کنترل موجودی:

مدیران بنگاه­های تجاری و صنعتی همیشه باید از موجودی­ خود از جمله موجودی نقدی مطلع باشند تا بتوانند بر اساس آن برنامه­‌ریزی نمایند. کنترل موجودی­ها از دیگر مهارت­های ویژه­‌ای است که هر حسابدار باید بر آن مسلط باشد زیرا تنها یک اشتباه و یک لحظه غفلت و سهل­‌انگاری در این زمینه کافیست تا تمام برنامه‌­ریزی ها اشتباه انجام شوند و کل مجموعه متضرر شود.

مهارت­هایی که در کنار آموزش حسابداری باید آموخته شوند چیزی فراتر از مهارت­های مذکور می­باشند اما باتوجه به اینکه مقاله حاضر تنها برای بررسی این مهارت­ها نگارش نشده است، ما به ذکر همین موارد بسنده می­‌کنیم. در صورتی که قصد دارید از تمام مهارت­‌های مورد نیاز در حسابداری آشنا شوید می­توانید آموزش صفر تا صد را سفارش دهید.


اگر قصد یادگیری حسابداری از پایه تا پیشرفته را دارید با انتخاب پکیج جامع آموزش صفر تا صد حسابداری ویژه بازار کار تمام تکنیک‌ها و مهارت‌های کلیدی که لازم است برای ورود به این حرفه بیاموزید را بصورت یکجا در اختیار شما قرار خواهیم داد.

acc

 

خبرنامه

در حال بررسی اطلاعات...

از عضویت شما در خبرنامه سپاس گزاریم.

مقالات مرتبط Simmilar Blog
۰۲ بهمن ۱۴۰۲
حسابداری چیست و چگونه حسابدار شویم؟

هم اکنون بازار کار حسابداری به شدت نیازمند حسابداران ماهر، با تجربه و مسئول است. چنانچه یک حسابدار ب

۱۴ آبان ۱۴۰۱
حسابدار موفق

امروزه در بازارکار مالی، فضای رقابتی شدیدی حکم فرماست. روش‌های موفقیت در حرفه حسابداری، ویژگی‌‌های ح

۱۱ شهریور ۱۴۰۱
درآمد زایی از حسابداری

اولین هدف از راه اندازی هر کسب و کاری بدون شک کسب درآمد است و با توجه به پررنگ تر شدن مباحث مالیاتی،

پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری مقدماتی
پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری حرفه ای

x
x