حسابداری نیاز

تفاوت حسابداری با حسابرسی چیست؟

تفاوت حسابرسی با حسابداری

یکی از اهداف آموزش حسابداری کاربردی، تبیین تفاوت‌های اصلی بین حسابداری و حسابرسی می‌باشد. برای درک بیشتر تفاوت این دو حرفه، ابتدا به تعریف مختصری از آنها می‌پردازیم. حسابداری، یک مجموعه منظم از جمع آوری، دسته‌بندی، گزارش و آنالیز داده‌های مالی یک سازمان است ولی حسابرسی به بررسی سوابق و صورت های مالی یک شرکت اطلاق می‌شود.

حسابرسی، دارای دو شاخه می‌باشد: حسابرسی داخلی و حسابرسی خارجی. در واقع، وظیفه شخص حسابرس نظارت بر صحت کار حسابدار است. شخص حسابدار به طور معمول در استخدام یک شرکت می‌باشد. اما حسابرس به صورت مستقل فعالیت می‌کند و یا در استخدام یک سازمان حسابرسی است که برای مدتی در شرکت‌های دیگر مشغول به رسیدگی می‌شود.

به طور کلی می‌توان اذعان داشت میان حسابرس و سازمان ارتباط مالی مستمر و پیوسته ای وجود ندارد. کلیه شرکت‌ها ملزم به استخدام حسابدار می‌باشند اما دعوت به همکاری از یک حسابرس کاملا اختیاری خواهد بود.

  • رکن اصلی حسابداری و حسابرسی

حسابداری و حسابرسی در عین تفاوت هایی که دارند؛ هر دو از یک مسیر عبور می کنند. یعنی، برای مشغول شدن به هریک از این دو حرفه می‌بایست آموزش صفر تا صد حسابداری را به خوبی فرا گرفت. چرا که بسیاری از فرآیندهای اساسی این دو شبیه به یکدیگر می‌باشند و هر دو مستلزم یادگیری حسابداری هستند. در واقع یک حسابدار موفق و حاذق است که می‌تواند به حسابرسی زبده و با تجربه تبدیل گردد.

در طی دوره های حسابداری می آموزید که این رشته به طور کلی به پنج حوزه دسته بندی می‌گردد: حسابداری صنعتی، حسابداری پیمانکاری، حسابداری منابع انسانی، حسابداری مالی و حسابداری مدیریت. اهداف اصلی حسابداری عبارتند از: ثبت و نگهداری داده‌های مالی، تعیین وضعیت مالی، ارائه اطلاعات مالی به مدیران به منظور اتخاذ تصمیمات، تخمین و تعیین سود، زیان و میزان مالیات شرکت‌ها.

حسابرسی بر دو قسم است داخلی و خارجی که وظیفه شخص حسابرس، نظارت بر صحت کار حسابداران است.

این ویدئو بخشی از ۳ ساعت آموزش حسابرسی داخلی می‌باشد.

acc


  • انواع حسابرسی در شرکتها کدامند؟

حسابرسی داخلی: استخدام حسابرس داخلی به طور معمول در سازمان‌های بزرگ صورت می‌پذیرد. چرا که مدیران و شرکا تمایل دارند به صورت مستمر از صحت بخش مالی مجموعه اطمینان حاصل نمایند. در نتیجه حسابرس داخلی، موظف است با کنترل ریسک و ارزیابی وضعیت مالی سازمان، به مدیران برای رسیدن به اهدافشان کمک نماید.

حسابرسی قانونی: عملکرد حسابرس قانونی را می‌توان مشابه پزشک قانونی دانست. چرا که وظیفه‌ی حسابرس قانونی رسیدگی به تقلب های احتمالیِ کارمندان، حل اختلافات مالی بین ذینفعان و علت‌یابی خسارات مالی میباشد. به همین علت، امروزه بسیاری از شرکت ها از حسابرسان قانونی دعوت به همکاری می‌نمایند.

حسابرسی صورت های مالی: یکی از مراحل حسابداری شرکت ها، تهیه صورت های مالی می‌باشد. با توجه به میزان حجم فعالیت یک شرکت، امکان دارد مدیران برای کسب اطمینان از صحت صورت های مالیِ تهیه شده اقدام به دعوت از یک حسابرس صورت های مالی نمایند. وظیفه‌ی این شخص، کنترل تمام ابعاد صورت های مالی و تطبیق دادن آنها با قوانین می‌باشد.

حسابرسی رعایتی: حسابرسی رعایتی به کنترل میزان رعایت قوانین، مقررات، استانداردها، احکام، سیاست ها و … می‌پردازد.

حسابرسی عملیاتی: حسابرسی عملیاتی، نسبت به دیگر انواع حسابرسی، تفاوت‌هایی دارد و هدف آن، ارزیابی صرفه اقتصادی در پروسه مالی سازمان می‌باشد. همچنین، روند رسیدن سازمان به اهدافش را مورد بررسی قرار می‌دهد. حسابرس عملیاتی، یک گزینه ی ایده آل برای ارائه راهکار به مدیران می‌باشد. میزان اهمیتِ به روز بودن اطلاعات حسابرس بسیار بالا است به همین دلیل، اگر قصد ورود به بازار این کار را دارید، می‌بایست اقدام به فراگیری یک آموزش حسابداری جامع و کامل نمایید.

حسابرسی خارجی: حسابرس خارجی هم دقیقا وظایف حسابرس داخلی سازمان را بر عهده دارد. اما، وی توسط خود سازمان انتخاب نمی‌شود. بدین معنا که، حسابرس خارجی با بررسی امور مالی شرکت، موظف به ارائه گزارش وضعیت مالی واحد اقتصادی، به اداره مالیات، ذینفعان و سرمایه گذاران آن مجموعه می‌باشد. و همچون حسابدار داخلی به سازمان راهکار ارائه نمی کند، بلکه صرفا صورت های مالی مربوطه را با قوانین قیاس و اقدام به تهیه گزارش می‌نماید.

  • تفاوت های اساسی حسابداری و حسابرسی

مطابق با مفاهیم بیان شده در دوره‌ی آموزش حسابداری بازار کار، فعالیت یک حسابدار با به اتمام رسیدن دفتر دارایی آغاز می‌گردد. این در حالی می‌باشد که پایان پروسه ‌ی حسابداری یک سازمان نقطه آغازِ فعالیت حسابرس می‌باشد. طول دوره ی اشتغال به حسابداریاز این رو، یک دوره ی مستمر به شمار می‌آید.

از این رو شاهد فعالیت حسابداران در طی سالیان طولانی در یک مجموعه می‌باشیم. اما دوره‌ی کاری یک حسابرس، یک پروسه‌ی غیر مستمر و موقت به شمار می‌آید. چرا که برای زمان مشخصی کارفرمایان از وی دعوت به همکاری می‌نمایند تا از درستی امور حسابداری خود اطمینان حاصل نمایند. همچنین حسابدار و حسابرس از نظر مقام شغلی نیز در یک سازمان دارای تفاوت‌هایی می‌باشند. از این رو میزان و معیار حقوق و دستمزد آنان نیز متفاوت خواهد بود.

  • دوره های مجازی حسابداری و حسابرسی

امروزه محصولات آموزش حسابرسی داخلی و مستقل در حال عرضه می‌باشند. اما نکته‌ی مهم اینجاست که از میان آنها کدام یک ارزش بیشتری برای وقت گذاشتن دارند و اطلاعات با ارزشی را در اختیار ما قرار می‌دهند. مجموعه خودآموز حسابداری نیاز، یک وب سایت آموزشی بسیار مفید و کارآمد می باشد که اقدام به عرضه پکیج‌ های آموزش حسابداری و حسابرسی نموده است.

  • جمع بندی

اگر شما هم جز آن دسته از افراد آینده‌نگر و علاقه‌مند به حرفه‌ی حسابداری می‌باشید، که از امروز برای سال‌های پیش رو برنامه ریزی می‌نمایند؛ به شما توصیه می‌کنیم، هرگز به آموزه‌های دانشگاهی اکتفا نکرده و با دریافت آموزش حسابداری بازار کار، با اطلاعات کافی و نزدیک به فضایی واقعیِ این حرفه به آن وارد شوید.

بازار کار حرفه‌ی حسابداری، همچون یک دریای بی‌انتها می‌باشد، که می‌توانید بی نهایت در آن فعالیت نمایید. از پذیرش پروژه های کاری گرفته تا آموزش و ارائه مشاوره در حوزه حسابداری. یک حسابدار توانمند می‌تواند در کنار این شغل، حسابرسی نیز انجام داده و از این راه هم کسب درآمد نماید. تنها کافیست پیش از ورود به این رشته‌ی پر فراز و نشیب، از دریافت آموزش اصولی و استاندارد آن غافل نشوید.



✔️ اگر قصد یادگیری حسابداری از پایه تا پیشرفته را دارید با انتخاب پکیج صفر تا صد حسابداری ویژه بازار کار تمام تکنیک‌ها و مهارت‌های کلیدی که لازم است برای ورود به این حرفه بیاموزید را بصورت یکجا در اختیار شما قرار خواهیم داد.

acc

 

خبرنامه

در حال بررسی اطلاعات...

از عضویت شما در خبرنامه سپاس گزاریم.

مقالات مرتبط Simmilar Blog
۰۲ بهمن ۱۴۰۲
حسابداری چیست و چگونه حسابدار شویم؟

هم اکنون بازار کار حسابداری به شدت نیازمند حسابداران ماهر، با تجربه و مسئول است. چنانچه یک حسابدار ب

۲۲ آذر ۱۴۰۱
اصل تطابق هزینه با درآمد

واحدهای تجاری پیوسته برای تسهیل درآمد، متحمل هزینه می‌‌شوند و موفقیت آن‌ها از طریق مازاد درآمدها و ه

۰۶ تیر ۱۴۰۱
صفر تا صد حسابرسی داخلی در یک نگاه

حسابرسی‌ها، اساس حوزه‌ی حسابداری هستند. اما این تنها کاری نیست که حسابداران رسمی انجام می‌دهند به‌بی

پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری حرفه ای

x
x