حسابداری نیاز

تکنیک‌های پیروزی در مصاحبه استخدام حسابدار

تکنیک‌های پیروزی در مصاحبه استخدام حسابدار

حسابداری یکی از شغل‌هایی است که همیشه برای آن بازار کار فراوانی وجود دارد. به جرأت می‌توان گفت که حتی در بدترین شرایط جامعه که آمار بیکاری بالا باشد، باز هم هیچ حسابداری بیکار نخواهد ماند و می‌تواند حداقل یک شغل برای خود پیدا کند.

تمام شرکت‌ها، سازمان‌ها و کسب‌وکارها نیازمند حداقل یک حسابدار هستند تا امور مالی آن‌ها را ثبت و تنظیم کند. به همین خاطر آگهی‌های استخدام حسابدار در سال چند بار از سوی ارگان‌ها و شرکت‌های مختلف برگزار می‌شوند.

همچنین شرکت‌های خصوصی نیز آگهی‌های استخدامی زیادی را برای به کارگیری حسابدار منتشر می‌کنند. با توجه به اینکه تعداد حسابداران نسبتاً بالا است، شرکت‌ها و ارگان‌ها معمولاً معیارهای خود را رتبه‌بندی کرده و بر اساس آن‌ها به حسابداران متقاضی شغل امتیاز می‌دهند؛

به‌ این ‌ترتیب افرادی که بتوانند امتیاز بیشتری را در آزمون و مصاحبه استخدامی به دست آورند، از شانس بالاتری برای کسب جایگاه شغلی برخوردار خواهند بود. با توجه به اینکه این مسئله دغدغه‌ی بسیاری از حسابداران است، تصمیم گرفتیم در این مقاله تکنیک‌های پیروزی در مصاحبه استخدامی را برای حسابداران توضیح دهیم.

  • به اصول حسابداری مسلط باشید

سعی کنید به اصلی‌ترین مباحث حسابداری تسلط بالایی پیدا کنید به‌ طوری که هر سؤالی درباره‌ی آن‌ها از شما بپرسند، به راحتی بتوانید پاسخ دهید. تنظیم صورت‌های مالی، انواع دفاتر، انواع اسناد، اعتبارات، مباحث مرتبط با بیمه، انواع مالیات و روش محاسبه‌ی آن‌ها و… از جمله مهم‌ترین مباحثی هستند که هر حسابدار باید آن‌ها را بلد باشد.

همه‌ی افرادی که در آزمون و مصاحبه استخدام حسابدار شرکت می‌کنند، سواد حسابداری را دارند؛ اما به خاطر داشته باشید که سواد با تسلط تفاوت دارد و استخدام‌کنندگان به دنبال حسابدارانی هستند که تجربه بیشتری داشته باشند و برای هر مسئله‌ای مجبور نباشند ساعت‌ها فکر کنند و یا در جزوه‌های درسی خود به دنبال فرمول بگردند!

  • حوزه‌های دانشی خود را افزایش دهید

اگرچه قرار است شما به‌ عنوان حسابدار استخدام شوید و منطقاً نباید در مصاحبه استخدامی سؤالات دیگری درباره‌ی رشته‌های دیگر مانند مدیریت، بازرگانی و… از شما پرسیده شود، اما این اتفاق در عمل نمی‌افتد؛ شما قرار نیست با خودتان سنجیده شوید؛ بلکه در مصاحبه استخدامی جایگاه شما در نسبت با سایر شرکت‌کنندگان مشخص می‌شود؛

بنابراین اگر شما در زمینه‌ی حسابداری کاملاً مسلط و ماهر باشید و درباره‌ی رشته‌های دیگر اطلاع چندانی نداشته باشید، اما اشخاص دیگری پیدا شوند که علاوه بر تسلط به حسابداری درباره‌ی سایر حوزه‌ها نیز اطلاعات نسبی داشته باشند، آن‌ها در اولویت خواهند بود.

 

آشنایی با صفحات اکسل در حسابداری

 

همچنین مهارت‌های نرم‌افزاری شما اثر تعیین‌کننده‌ای در نتیجه‌ی مصاحبه استخدامی شما خواهند داشت. حسابداری در دنیای امروز مبتنی بر نرم‌افزارهای حسابداری انجام می‌شود و اگر فردی این تسلط را نداشته باشد، در عمل به درد حسابداری نخواهد خورد. به خاطر داشته باشید که مدیران در مصاحبه استخدام حسابدار به دنبال افرادی جستجو می‌کنند که فراتر از یک حسابدار باشند؛ در واقع استخدام چنین افرادی دایره‌ی عمل مدیران را افزایش داده و در مواردی هزینه‌های منابع انسانی آن‌ها را نیز کاهش می‌دهد.

  • ذهن مصاحبه‌کنندگان را بخوانید!

برای آن‌که بتوانید یک تصویر ذهنی نسبتاً روشن از مصاحبه استخدامی و رفتار مصاحبه‌کنندگان داشته باشید، باید خودتان را به ‌جای آن‌ها فرض کنید و ببینید که اگر قرار بود شما به‌ عنوان یک مدیر از افراد حسابدار مصاحبه استخدامی بگیرید، چه معیارهایی را مورد توجه قرار می‌دادید؛ پیش‌بینی این مسئله چندان دشوار نیست.

برای مثال شما در ابتدا چند سؤال از اصلی‌ترین مباحث می‌پرسید و اگر کسی جواب آن‌ها را نمی‌دانست، در این مرحله او را رد خواهید کرد؛ زیرا روشن می‌شود که اطلاع چندانی از حسابداری ندارد؛ اما در صورتی که فرد توانست پاسخ دهد، سؤالات جزیی‌تر و دقیق‌تری را مطرح می‌کنید تا ببینید که سطح کیفی اطلاعات او تا چه میزان است. پس از اینکه از بابت تخصص فرد مطمئن شدید، نوبت به تجزیه و تحلیل شخصیت او می‌رسد؛

نحوه‌ی لباس پوشیدن، مدل لباس‌ها، شیوه‌ی صحبت کردن، میزان اعتماد به نفس، تن صدا و… همگی از جمله مواردی هستند که در استخدام حسابدار مورد توجه مدیران قرار می‌گیرند؛ بنابراین اگر از سطح تخصص خود اطمینان کافی دارید، باید رفتار خود را نیز زیر نظر بگیرید تا بتوانید نمره‌ی خوبی در عنوان شخصیت و رفتار کسب کنید.

پیشنهاد ما این است که جلسه‌ی مصاحبه را با خودتان و یا با یک دوست شبیه‌سازی کرده و خود را در عمل محک بزنید؛ تجربه نشان داده است که تنها فکر کردن به موارد مصاحبه استخدامی کافی نیست و بسیاری از افراد وقتی وارد عمل می‌شوند، رنگ‌باخته و اعتماد به نفس خود را به ‌شدت از دست می‌دهند؛ به ‌طوری که حتی نمی‌توانند درست حرف بزنند!

  • با چالش‌های حسابداری در عمل آشنا شوید

این تنها کافی نیست که شما مباحث را حفظ باشید؛ بخشی از سؤالات استخدام حسابدار سؤالات نظری است اما بخش دیگر سؤالاتی است که برای محک زدن میزان تجربه‌ی شما پرسیده خواهد شد. برای مثال ممکن است از شما پرسیده شود که اگر در پر کردن اظهارنامه مالیاتی اشتباهی صورت گرفت، چه باید کرد؟

یا اینکه اگر در حین انجام کار متوجه شدید که از زمانی به بعد برخی ارقام به‌ اشتباه وارد شده‌اند و به ‌این ‌ترتیب تمام اعداد بعد از آن نیز اشتباه محاسبه شده است، چه کار خواهید کرد؟ این مسائل نمونه‌هایی از چالش‌های حسابداری در عمل هستند که در جلسه‌ی مصاحبه استخدامی حتماً از این دست سؤالات از شما پرسیده خواهد شد.

اگر در در دوره‌های آموزش حسابداری بازار کار شرکت کرده باشید یا از قبل تجربه‌ی حسابداری داشته باشید، احتمالاً در پاسخ به این سؤالات مشکلی نخواهید داشت؛ اما اگر تاکنون به‌ عنوان حسابدار در جایی مشغول به کار نبوده‌اید، بهتر است با یک یا چند حسابدار مشورت کنید و از آن‌ها بخواهید که شما را با کارهای عملی حسابداری آشنا کنند و پیچ‌وخم‌ها را به شما یاد دهند؛ این کار در موفقیت شما در مصاحبه استخدامی تأثیر بسزایی خواهد داشت.

  • استخدام حسابدار یا کمک حسابدار؟

قبل از رجوع به آگهی‌های استخدام حسابدار، ابتدا نگاهی به توانایی‌های خودتان در این زمینه بیاندازید. شاید دلیل بیکاری شما عدم آگاهی از میزان اطلاعات کاربردی است. برای ورود به بازار کار دروس دانشگاهی و در کل اطلاعات تئوری هیچ کمکی به تسهیل در استخدام شما نخواهد کرد زیرا در این حرفه بخصوص، سابقه کار و میزان تجربیات مفید شما در حسابداری حرف اول را می‌زند. از طرفی هم کسب تجربه نیاز به سالها کار بی‌وقفه و خاک خوری در این حرفه دارد. پس راه حل چیست؟

برای ورود به بازار کار دو راه بیشتر ندارید: ۱) به عنوان کمک حسابدار چند سالی را بدون دریافت حقوق و مزایا و گاها با پرداخت هزینه‌های آموزش در یک شرکت حسابداری مشغول به‌کار شوید و سالهای زیادی را همراه با آزمون و خطا صرف کسب تجربه نمایید.

۲) با استفاده از بسته‌های آموزش حسابداری این راه طولانی را میانبر و تجربیات مفید و کاربردی را که حاصل سالها تلاش بی‌وقفه مدیران مالی است را یکجا در اختیار داشته باشید و کمتر از دو ماه به یک حسابدار خبره تبدیل و به عنوان حسابدار فعالیت رسمی خود را در این حرفه‌ی پول ساز شروع نمایید.



اگر قصد یادگیری حسابداری از پایه تا پیشرفته را دارید با انتخاب پکیج جامع آموزش صفر تا صد حسابداری ویژه بازار کار تمام تکنیک‌ها و مهارت‌های کلیدی که لازم است برای ورود به این حرفه بیاموزید را بصورت یکجا در اختیار شما قرار خواهیم داد..acc

.

خبرنامه

در حال بررسی اطلاعات...

از عضویت شما در خبرنامه سپاس گزاریم.

مقالات مرتبط Simmilar Blog
۰۲ بهمن ۱۴۰۲
حسابداری چیست و چگونه حسابدار شویم؟

هم اکنون بازار کار حسابداری به شدت نیازمند حسابداران ماهر، با تجربه و مسئول است. چنانچه یک حسابدار ب

۲۶ آذر ۱۴۰۱
حسابداران پر درآمد چگونه پروژه می گیرند

در فضای انجام کار حسابداری آموخته‌های آکادمیک و تئوری لازم است ولی کافی نیست، به همین منظور توصیه می

۱۲ آذر ۱۴۰۱
موفقیت در حسابداری

این روزها که بازار کار و کاسبی‌ها کساد است و آمار بیکاری بالا رفته است، به سختی می‌توان شغلی را پیدا

پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری حرفه ای
پکیج های حسابداری مقدماتی
پکیج های حسابداری حرفه ای

x
x